Під головуванням Василя Ядухи відбулося розширене засідання колегії облдержадміністрації. Перед початком роботи колегії голова облдержадміністрації за дорученням Президента України Віктора Януковича вручив державні нагороди нашим землякам. Василь Ядуха привітав усіх з почесними нагородами та висловив переконання, що ця подія спонукатиме їх на подальшу успішну роботу задля процвітання Хмельниччини.

Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за І півріччя 2011 року інформувала Лариса Одинець – виконуюча обов`язки начальника контрольно-ревізійного управління в області. Вона, зокрема, повідомила, що за звітний пері­од КРУ області виявлена сума фінансових порушень – понад 109 млн.грн., в тому числі збитки складають майже 36,0 млн.грн. Державний та місцевий бюджет області втратили більше 3,5 млн. грн. Причина з року в рік залишається одна: неперерахування до бюджетів плати за оренду державного і комунального майна, коштів від його реалізації, надання у користування природних і матеріальних ресурсів та послуг безоплатно або за заниженими ставками.

Про стан підготовки житлово-комунального господарства та об`єктів соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимових умовах 2011/12 років інформував Петро Махнюк – начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Він відзначив, що підготовка до опалювального сезону в цьому році проходить краще, ніж в минулому. Зокрема загальний стан готовності на 15 серпня комунальної теплоенергетики - 85,9%. Підготовлено 466 із 563 котелень, відремонтовано 456 км із 510,8 км теплових мереж. Підготовлено 103 теплові пункти. Краще іде підготовка в. м. Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Полонному. Нижчими темпами, у порівнянні з середніми по області, проходить підготовка котелень у Хмельницькому, Теофіпольському, Новоушицькому районах та місті Славута. Стан готовності водопрові­дно-каналізаційного господарства складає в загальному 82,5%, що на 12,8% краще, ніж у минулому році. У житловому господарстві на 15 серпня комплексно підготовлено до зими 2926 будинків або 78,5% від запланованого. На звітну дату підготовлено до роботи в опалювальному сезоні 1498 об`єктів соціальної сфери або 92,2% від запла­но­ваного­.

Голова облдержадміністрації зазначив, що на сьогоднішній день при підготовці до роботи в осінньо-зимовий період в житлово-комунальному господарстві та об“єктах соціальної сфери області залишається ще багато невирішених проблем. Найважливішою він назвав зменшення заборгованості населення за спожиті послуги до повної її ліквідації, погашення заборгованості по зарплаті, яка має місце на окремих підприємствах.

Про готовність закладів освіти області до нового навчального року інформував Віктор Очеретянко – начальник управління освіти і науки облдержадміністрації. Він,          зокрема, зазначив, що одним із пріоритетних напрямів роботи визначено розвиток дошкілля. На 1 вересня буде відкрито 9 нових, реконструйовано та відновлено роботу 17 садочків, відкрито 33 додаткові групи, що збільшить охоплення дошкільною освітою більше 1000 дітей. Загалом, мережа ДНЗ буде складати 823 садочки проти 814 минулого року. Загальна кількість дітей охоплених дошкільною освітою становитиме 43,5 тис. або 75%, що на 12% більше проти минулого року.

О. Юрчук