Обмежено продаж алкогольних напоїв

На порядку денному тридцятої сесії Нетішин­ської міської ради VI скликання, яка відбулася минулого вівторка, стояли питання: звіту про виконання плану роботи Нетішинської міської ради за перше півріччя 2012 року; плану робити  міськради на друге півріччя; встановлення єдиної  дати відзначення Дня міста Нетішина; внесення змін до рішення двадцять шостої сесії Нетішинської міської ради VI скликання від 30.03.2012 № 26/491 «Про Методику розрахунку орендної плати за комунальне майно територіальної громади м.Нетішина та пропорції її розподілу»; внесення змін до рішення № 19/366 «Про ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців» і  змін до рішення № 27/517 «Про перелік об’єктів, які фінансуються у 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження»;  змін до бюджету міста на 2012 рік;  обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Нетішина; виконання програм «Безпечне житло» на 2007-2011 роки та поводження з твердими  побутовими відходами міста Нетішина на ці ж роки;  внесення змін  та   доповнень   до   статутів   Неті­шин­ських дошкільних навчальних закладів, що перебувають в комунальній власності. Крім цього - про положення та про структуру і загальну чисельність Нетішинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; про структуру та штатні    нормативи  працівників міського  центру ресоціалі­зації наркозалежної молоді «Твоя перемога»; про структуру та загальну чисельність відділів, управлінь та інших структурних підрозділів виконавчого комітету; про надання згоди на списання з балансу обладнання дитячих майданчиків.

Крім цього було запропоновано розглянути майже тридцять земельних питань.

Не погодилися депутати внести до розгляду питання депутата В.Преподобного про припинення повноважень секретаря Нетішинської міської ради Миколи Степаненка. Назбиралося лише дев’ятеро прихильників цієї ідеї.

Депутат Василь Тарарук озвучив депутатський запит про непрацюючий міський фонтан, його колега Олександр Марчук запропонував повернути пільги для інвалідів 1-ї групи при сплаті комунальних послуг, Петро Шелепало – про проведення інвентаризації захисних споруд закладів освіти та ЖКО, депутат  Геннадій Міклуха вказав на відсутність державного акта на 0,1 га земельної ділянки для обслуговування адмінбудинку міськради та виділення коштів на оплату цієї оренди, Андрій Новак вніс депутатський запит про завершення реконструкції частини вулиці Солов’ївська для облаштування освітлення, а Михайло Гук запропонував розробити програму заходів по дорогах піонерної бази, які практично не обслуговуються. Всі депутатські запити були підтримані.

Більшість питань порядку денного були розглянуті без особливих дискусій. Тривалі суперечки, ініційовані депутатом В.Преподобним, викликало питання «Про перелік об’єктів, які фінансуються у 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження». Після роз’яснень керівника фінвідділу Валентини Кравчук, що кошти вже надійшли на рахунок, а зволікати до осені з ремонтом шкіл, садочків, покрівель будинків та інших об’єктів неможливо, адже по цих об’єктах вже проведена державна експертиза і Міненергобуд чекає  рішення, 28 обранців (в тому числі і Преподобний) висловилися «за», проти зафіксовано лише один голос.

Поіменним голосуванням було вирішено і питання, ініційоване фракцією «Свобода», про обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Нетішина. Підтримали  ідею 22 депутати, четверо були проти і троє утримались. Відтак рішення вступає в силу з 1 серпня, обмеження триватиме з 23 години вечора до 8 ранку.

А ще депутати прийняли рішення про зменшення до 12% (було 15%) ставки орендної плати за комунальне майно територіальної громади м.Нетішина. При торгівлі шкільною формою вона буде становити лише 7%.

Визначились також і з єдиною датою відзначення Дня міста Нетішина. Відтепер це буде третя субота вересня.

Власна інформація