Ольга Жовнiр стала призеркою кубка свiту

У французькому місті Орлеан пройшов етап Ку­бка світу з фехтування на шаблях Trophee BNP-Pari­bas, у якому змагалися і українки.

Найкраще у жовто-блакитній команді виступила Ольга Жо­внір із Нетішина. Хме­льничанка виграла бронзову наго­роду турніру. Першою суперницею нашої спортсменки стала місцева фехтувальниця Марія-Катеріна Даньйон. Але француженці не допомогли рідні стіни, і вона програла із рахунком 12:15. Далі Жовнір здолала Катерину Дяченко з Казахстану (15:11) та угорку Кату Варгелій (15:12).

У чвертьфіналі Ольга була сильнішою за китаянку Чен Ксіодонг – 15:10. На жаль, наша фехтувальниця зупинилася за крок до фіналу, програвши у півфіналі два удари росі­янці Софії Великій – 13:15. Таким чином Ольга посіла третю сходинку на призовому п’єдесталі. Решта представниць України, та Хмельниччини зокрема, фінішували за межею першої десятки: Ольга Харлан стала 17-ю, Олена Хомрова та Галина Пундик – 34-ю та 35-ю, відповідно. 43-ю сходинку посіла Ніна Козлова, а слідом за нею у рейтингу розмістилася Аліна Комащук. Олена Кравацька ж була 52-ю.

Власна інформація