Пасторальнi тони вiд Вiти Ляхно

Викладач нетішинської міської художньої школи Віта Юріївна Ляхно у галереї Арт-Пласт представила персональну виставку – багатожанрову, у різних техніках та напрямках, за загальним враженнями світлу та чуттєву. Розпис аквареллю та пастеллю, батік, композиції із ткацтва, пейзажі, графічні ілюзії, натюрморти надають власного колориту виставці і засвідчують значний творчий потенціал митця. Видно пошук власної манери і світопередачі побаченого та пережитого, улюбленої теми. Темперамент представлених на суд глядача робіт спокійний, дещо відсторонений, пасторальний.

Дорогу до творчого життя вона торувала після закінчення 9 класів нетішинської зош №2 у Миргороді на Полтавщині, де закінчила керамічний технікум ім.М.Гоголя. Згодом здобувала знання у  Національному  університеті водного господарства та природокористування, що у Рівному. Після закінчення працювала інженером відділу постачання та збуту ЗАТ УКБМ ВІТ Хмельницької АЕС. Далі трудилась бухгалтером в Управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міськ­ради. Зрештою доля представила їй можливість повернутись до творчої роботи, і вона залюбки поринула у викладацьку діяльність. У міській художній школі знайшла прихисток, гарних колег, вдячних учнів. Продовжила навчання за новим фахом, здобула педагогічні навички, піднесла майстерність у різних техніках мистецтва.

Роботи на її персональній виставці виважені за тональністю і композицією. Нетішинцям варто помилуватись здобутком Віти Ляхно у місцевій галереї  Арт-Пласт – місці прихистку багатьох творчих особистостей.

Віктор Гусаров

Фото автора