У трудовій книжці начальника дільниці теплоізоляції енергоремонтного підрозділу ХАЕС Ігоря Рокицького лише один запис про прийом на роботу – Хмельницька АЕС. До штату цього підрозділу він був зарахований ще перед строковою службою: після навчання у Придніпровському енергетичному технікумі прийшов на дільницю арматури та трубопроводів реакторного відділення цеху централізованого ремонту.

Коли у 1995 році виникла потреба залучення на дільницю теплоізоляції досвідчених працівників, вибір припав на кандидатуру Ігоря Миколайовича. Він обійняв посаду майстра.

Специфіка дільниці теплоізоляції полягає в тому, що під час чергової ремонтної кампанії першими до обладнання, механізмів, пристроїв навідуються саме її працівники. Знявши теплоізоляцію, вони дають змогу іншим спеціалістам приступити до ремонтних операцій. А коли всі процедури завершуються – провести вдале її відновлення. Тут немає чітко окресленої території обслуговування, «роздягати» та «одягати» обладнання для проведення ремонтів доводиться і в турбінному, і в реакторному цехах та на інших об’єктах. Основна ставка робиться на своєчасність робіт. Трапляється, що під час чергового планово-попереджувального ремонту доводиться залучати і представників інших підрозділів.

Кілька років Ігор Рокицький працює на посаді начальника дільниці. Така довіра йому була висловлена за старанність під час виконання виробничих завдань. Як керівник, Ігор Миколайович постійно налаштовує колектив ізолювальників на якісне поводження із ізолювальним матеріалом.

Колеги по роботі знають Ігоря Миколайовича в якості хорошого співрозмовника. Він цікавиться історією нашої держави і не випадково прийняв пропозицію поповнити когорту місцевих козаків. У Нетішинському полку виконує обов’язки сотника. Бути козаком для Ігоря Рокицького – своєрідна філософія життя. І.Рокицький веде здоровий спосіб життя і постійно самовдосконалюється. Ігор Миколайович переконаний, що лише на особистому прикладі можна виховувати підростаюче покоління, яке, за козацькою традицією називається джурами. Дехто з них неодмінно поповнить ряди атомників.

Олександр Шустерук

Фото автора