Перерахунок пенсії з 1 липня 2012 року

З 1 липня 2012 року вступає в дію  постанова  Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 року  №355 «Про збільшення розмірів пенсій, призначених відповідно до  Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Вищезазначеною постановою передбачено проведення перерахунку пенсій, призначених до 1 липня 2012 року відповідно до Закону України «Про  пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (далі Закону), крім пенсій, призначених військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, у розмірі 11 відсотків пенсій, обчислених відповідно до статей 13, 21,і 36 Закону, збільшивши його з 1 вересня 2012 року до 23 відсотків та з 1 січня 2013 року до 35 відсотків.

При цьому розміри пенсій, обчислені відповідно до Закону з урахуванням доплат до попередніх розмірів пенсій згідно з пунктом 4 Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 року №45, та підвищень, передбачених абзацом першим цього пункту, не можуть перевищувати розміри пенсій, обчислені відповідно до Закону виходячи з грошового забезпечення, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2007 року № 1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», за відповідними посадами військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу станом на 1 квітня 2012 року.

На обліку в управлінні Пенсійного фонду України в місті Нетішині  перебуває 345 пенсіонерів силових структур та відомств. Щомісячно на виплату пенсій зазначеної категорії направляється  557,4 тис. грн. Середній розмір пенсії становить 1594,74 грн.

Останній раз перерахунок зазначеній категорії осіб проводився на початку 2008 року у зв’язку із зміною грошового забезпечення працюючих військовослужбовців. Президент України наголосив на необхідності ліквідації розриву між пенсіями військовослужбовців, які залишають службу сьогодні, і тими, хто це зробив раніше­.

Відповідні органи забезпечують  оформлення та надання  до органу Пенсійного фонду України довідок  про розмір грошового забезпечення, визначеного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2007 року №1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» станом на 1 квітня 2012 року.

Починаючи з 1 липня цього року, буде поетапно переглянуто розмір пенсій для 340 (98,5%) військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, які залишили службу.

В середньому розмір пенсії зросте на                       165,00 грн.

Управління Пенсійного фонду України

в м. Нетішині