Підрозділи МНС перевірили готовність діяти за призначенням під час можливої аварії на Хмельницькій АЕС

Робоча група фахівців Управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області перевірила готовність оперативно-рятувальних підрозділів МНС діяти за призначенням під час можливої аварії на Хмельницькій атомній електростанції та у місті-супутнику станції - Нетішині. Зокрема перевірялась готовність підрозділів реагувати на можливі позапланові ситуації та організувати захист населення у разі виникнення аварій. Також фахівці перевірили стан утримання захисних споруд, пожежної та спе­-ц­і­альної техніки, наявність та справність аварійно-рятувального обладнання, засобів захисту органів дихання та шкіри.

Крім того, пройшла квартальна перевірка системи оповіщення Хмельницької АЕС з практичним включенням сирен на промисловому майданчику станції, а також в сусідніх населених пунктах зони спостереження.

23 вересня були проведені комплексні пожежно-тактичні навчання з гасіння пожежі у будинку підвищеної поверховості, під час яких рятувальники відпрацювали порядок взаємодії з іншими екстреними службами.

Загалом перевірка пройшла успішно, підрозділи МНС довели свою готовність діяти за призначенням. Виявлені недоліки дозволять запобігти їхньому повторному виникненню під час реальної загрози.

З оцінкою «добре»

Під керівництвом начальника відділу оперативного реагування підполковника служби циві­льного захисту Віктора Івановича Кривого  проведено пожежно-тактичні навчання на базі багато­поверхового будинка міста. Умовна пожежа на 9 поверсі засвідчила, що пожежники уміло скоригували свої сили на 10 та 8 поверхах задля безпеки життя жильцям на цих поверхах. Оперативно спрацювали всі задіяні служби електромереж, швидкої допомоги, міліції. Була проведена евакуація людей, завчасно проведено  гасіння.

В пожежно-тактичних навчаннях взяли участь пожежники №8 частини та частково №7 СДПО - 1. Підсумкова оцінка – «добре».

Такі регулярні комплексні пожежно-тактичні тренування сприяють зростанню бойової підготовки пожежників СДПО-1 і, звичайно, демонструється висока готовність їх до надзвичайних ситуацій.

 Петро Шелепало,

начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міськради