Перевірку стану культури безпеки на Хмельницькій АЕС завершено

З 18  по 22 червня 2012 року на Хмельницькій АЕС працювала комісія з перевірки стану культури безпеки. До складу комісії увійшли пре­д­ставники ДП НАЕК «Енергоатом» департаменту відомчого нагляду дирекції із нагляду за безпекою та департаменту з якості і управління, а також провідні фахівці Рівненської АЕС та ВП «Атомремонтсервіс» служб відомчого нагляду і пожежної безпеки.

Перевірку стану культури безпеки здійснено за напрямками: ад­мі­ні­стративне управління, охорона праці, екологія, радіаційна безпека, технічне обслуговування, ремонтні роботи тощо.

Підбиваючи підсумки перевірки, голова комісії, директор департаменту відомчого нагляду дирекції з нагляду за безпекою ДП НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун відзначив, що дана перевірка здійснюється раз у два роки. Попередня перевірка проводилася у 2010 році. За результатами цьогорічної перевірки стану культури безпеки на Хмельницькій АЕС буде сформовано звіт та проведено порівняльний аналіз із попередніми показниками  і серед решти АЕС України.

Подібну перевірку стану культури безпеки вже здійснено на Запорізькій та Рівненській атомних станціях, в липні  заплановано завершити  місію на Південно –Українській АЕС.

Фото Валерія Валуєва