Є перша черга водогону

Минулого вівторка Нетішин з робочим візитом відвідав голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха, урочисто від­кривши першу чергу водогону у садибній забудові міста.

Жителі міста енергетиків вміють приймати гостей. Очільнику області за давньою традицією піднесли хліб-сіль, пролунала пісня, в якій прославляється велич міста енергетиків, його трудолюбивих мешканців.

У своїй промові Василь Ядуха схвально оцінив прагнення місцевої влади покращити соціально-побутові умови проживання людей, які мешкають у садибній частині. На введення в експлуатацію першої черги водогону вона виділила майже п’ятсот тисяч гривень з місцевого бю­джету. Для того, щоб водопостачання було налаго­джено в повному обсязі, потрібно більше восьми міль­йонів гривень. Голова облдержадміністрації запевнив, що сприятиме виділенню необхідної суми коштів.

- Питання житлово-комунального господарства, розвиток інфраструктури населених пунктів є пріоритетними, бо це складові цивілізації, гідного життя наших громадян, - наголосив Василь Ядуха.

Як керівнику вищих ешелонів обласної влади, йому було приємно інформувати про соціально-економічні напрямки, за якими Хмельниччина є лідером у нашій державі, зокрема у питаннях газифікації населених пунктів.

Під звуки духового оркестру відбулось символічне перерізання стрічки. Випробовувати тиск у новому водогоні було довірено виконувачу обов’язків першого  заступника міського голови Павлу Скакуну.

Василь Ядуха відвідав також Нетішинський НВК  “Загальноосві­тня  школа І-ІІ ступенів та ліцей”, який представила гостям начальник міського відділу освіти Марія Моцик. Саме тут свого часу вона керувала роботою учнівського та педагогічного колективу. Марія Адамівна сказала, що кожна нетішинська школа має вагомі заслуги і досягнення,  у ліцеї гордяться, що навчально-виховний комплекс  2006 року  став лауреатом конкурсу «100 найкращих шкіл  України». Тут  працює 2 комп’ютерних класи,  для формування  яких  значну  допомогу надала Хмельницька АЕС. Основними профілями навчання у ліцеї є фізико-математичний, філологічний, економічний, історико-правовий, хіміко-біологічний. НВК визнаний лідером за кількістю переможців різноманітних конкурсів та олім­піад.

До послуг учасників навчально-виховного процесу 27 навчальних спеціалізованих кабінетів, бібліотека, читальний зал, 2 комп’ютерних класи з можливістю доступу до мережі «Інтернет», 2 лінгафонних кабі­нети, 2 спортивних зали, психологічний кабінет, методичний кабінет, навчальні майстерні, стоматологічний кабінет та їдальня. У НВК працюють гуртки, секції, факультативи, спецкурси та курси за вибором, клуби інтелектуалів, творчі і навчальні лабораторії, консультативні ради, наукове товариство.

Під час оглядин матеріально-технічної бази комп’ютерних класів Василь Ядуха звернув увагу на те, що тамтешня техніка є морально застарілою. Він запевнив, що в наступному році для потреб нетішинських учнів буде передано два сучасних комплекси.

Спогади про своє дитинство навіяли голові облдержадміністрації відвідини дошкільного навчального закладу №7 «Оленка», де вихователі та діти підготували коротку концертну програму. Марія Моцик розповіла про традиції закладу, наголосивши, що тут зібрались однодумці, які докладають максимум зусиль для гармонійного розвитку підростаючого покоління.

Наступним етапом робочої поїздки голови Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядухи стала зустріч із представниками трудових колективів міста енергетиків, яка відбулась у конференц-залі комунального закладу «Палац культури міста Нетішина». Тут Василь Степанович розповів про напрями, над якими працює обласна влада, а також привітав усіх з 75-річчям створення Хмельницької області. З нагоди цього ювілею відзначено нетішинців, які проявили себе у різних сферах освіти, культури виробництва. Почесний знак «75 років Хмельницькій області» вручено заступнику генерального директора ХАЕС з капі­тального будівництва Олегу Рахлінському, заступнику генерального директора ХАЕС з економіки та фінансів Альвіні Шестак, секретарю Нетішинської міської ради Миколі Степаненку, почесному громадянину міста Нетішин Петру Кальніченку, лікарю-офтальмологу Валентині Романів. Почесними грамотами відзначено начальника управління державної казначейської служби в місті Нетішин Марію Самохіну, директора Нетішинської ЗОШ №1 Тамілу Соболик, вихователя-методиста дошкільного навчального закладу №7 Альону Часник, завідуючу дошкільним навчальним закладом №7 Людмилу Самковську , завідуючу дошкільним навчальним закладом №8 Ольгу Шевчук, вихователя дошкільного закладу №8 Наталію Шостак. Ряд представників трудових колективів міста отримали подяки голови Хмельницької облдерж­адміні­страції.

Вагомим подарунком Василя Ядухи стали сертифікати на одержання комплектів шкільного обладнання та інвентаря для навчальних закладів міста.

У ході робочого візиту Василь Ядуха мав можливість поспілкуватись з багатьма жителями Нетішина, які вказали на проблеми територіальної громади.

Олександр Шустерук