Минуло більше двох років відтоді, як перестало битись серце відомого журналіста, колишнього редактора газети «Нетішинський вісник» Миколи Заріцького. Після  відходу колеги у вічність, журналістка Руслана Чернюк виступила упорядником і координатором випуску його поетичної збірки «Я потяг і вагон», яку випустило Івано-Франківське приватне видавництво. Під час її презентації було вирішено започаткувати серед молодих поціновувачів газетярського слова щорічний конкурс пам`яті Миколи Заріцького, був обраний склад журі, до якого увійшли Віктор Гусаров, Петро Войтович, Руслана Чернюк, Марина Устюшкіна, Микола Руцький, Богдан Фединчук, Віра Ковальчук, Оксана Артинюк, а також кореспондентка хмельницького часопису «Є. Поділля» Леся Боровець.

До участі у конкурсі було обрано 12 молодих дописувачів, які представили свої творчі доробки на тему «ХХI століття: крізь призму любові».

Нещодавно в читальній залі Нетішинської централізованої бібліотечної системи в урочистій обстановці відбулось оголошення підсумків першого конкурсу. У категорії «до 18 років» перше місце виборов учень Нетішинської ЗОШ №2 Павло Хвалько, друге – в учня навчально-виховного комплексу №3 Андрія Горбаньова, а третє посіла вихованка ЗОШ №1 Ірина Нижня.

У категорії «після 18 років» перше місце нікому не присуджувалось, два других розділили між собою студентка Національного університету «Острозька академія» Надія Ходак та випускниця цього навчального закладу Олена Бойчук, третій результат у студентки Катерини Паламарчук.

Переможцям і учасникам конкурсу були вручені Дипломи та подарунки.

Під час заходу було оголошено нову тему для творчих шукань – «Родина. Родина. Від батька до сина, від матері доні добро передай». Це рядки відомого поета Вадима Крищенка, а пісню виконував легендарний Назарій Яремчук.

Наш кор.