Персонал ХАЕС взяв участь у спільному протиаварійному тренуванні

17-18 листопада у ВП «Запорізька АЕС» проводилось спільне з ДП «НАЕК «Енергоатом» загальностанційне про­ти­аварійне тренування за темою «Комунальна аварія у ВП ЗАЕС, що виникла в результаті надзвичайної геологічної ситуації в районі розташування Запорізької АЕС та призвела до течі теплоносія першого контуру, відмови систем основного та резервного електропостачання на енергоблоці №2 та відмови системи охолодження басейна витримки енергоблока № 5». Працівники нашої станції також були задіяні у цьому тренуванні.

Зокрема, на Хмельницькій АЕС було активовано зовнішній кризовий центр, забезпечено роботу керівника аварійними роботами на майданчику, а також роботу груп: інженерної підтримки та інформаційного забезпечення та зв’язків із зовнішніми організаціями, зв’язку, бригади з обслуговування кризових центрів та захисних споруд.

Під час тренування перевірялась готовність персоналу у разі виникнення радіаційної аварії та ліквідації її наслідків, а також відпрацьовувались практичні навички персоналу  аварійних груп і бригад при взаємодії між експлуатуючою організацією та її підрозділами, органами влади, зовнішніми організаціями, громадськістю та ЗМІ. Тренування проходило у дистанційному форматі, із дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, з метою запобігання поширенню (розповсюдженню) гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З.