«Перспективна» гра триває

Далекого 1992 року започатковано футзальний турнір на призи газети «Перспектива». Цьогоріч мав би відбутись ювілейний турнір, проте, у 2021 змагання не проводились через карантин. Відтак «Перспектива» покликала під свої прапори фізкультурників у 29 раз. Шкода, що нині змагання проходили  без глядачів: баталії, як і завжди, надзвичайно видовищні та емоційно насичені.

До участі у турнірі заявились вісім команд. Це колективи, що об’єднують кілька структурних підрозділів і окремі структурні одиниці станції. А саме ЦТАВ+Управління+ЗВВО, ГТЦ+КГ+в/ч, Збірна відділів, ЕЦ+3 ДПРЗ, ТрЦ+ЦДПРВ+ЦРБ, турбіністи та ЕРП, і команда ветеранів.

15 та 16  січня паркет спорткомплексу «Енергетик» дихав жадобою до перемоги.

Команди ЦТАВ+Управління+ЗВВО та ГТЦ+КГ+в/ч з’ясовували сильнішого і у першому таймі не довели перевагу одна над одною. Антон Вагнер і  Сергій Княжин відзначились голами. Блискуче грали воротарі команд Михайло Свачій та Роман Стасюк.

Проте у другому таймі бомбардирськими якостями похизувався Дмитро Монах із збірної ГТЦ+КГ+в/ч. Віртуозно  граючи у нападі, форвард забив два м’ячі у ворота суперників. До логічного завершення довів рахунок у цій грі Павло Бречко – 4:1.

Збірна відділів та команда ТрЦ+ ЦДПРВ+ЦРБ виявляли кращого у наступному поєдинку. Саме збірна транспортників та «радіоактивних» спортсменів захопила ініціативу з перших хвилин і довела перевагу над суперником. Вся дружина – Микола Кузьмінчук, Олександр Брус, Денис Кушніренко, Олексій  Міхай, Валерій Шпарук, Олег Свічкар, Олександр Калежнюк діяли напористо, злагоджено, різно­бічно  і довели рахунок до 4:1. Двічі відзначився О.Брус та по голу Д.Кушніренко і М.Кузьмінчук. Воротар суперників Сергій Биханов здійснив до десятка вдалих сейвів, проте врятувати гру не зміг. Гол престижу забив Денис Красовський.

У паралельній групі зустрічались турбіністи та ветерани ХАЕС. Тут зібралось сузір’я майстрів шкіряного м’яча. За ветеранів грали Віктор Каращенко, Дмитро Кравчук, Геннадій Вагнер, Руслан Будяківський, Дмитро Мартиненко та Дмитро Поночевний, Віктор Дебопре, Ігор Лихвар, Анатолій Коваленко (запасний Сергій Шершень). У турбіністів не менш зірковий склад: Володимир Лесковець, Павло Міщеня, Іван Бортник, Руслан Книш, Ігор Сиргі, Віктор Похилюк, Дмитро Сторожук, Руслан Козел, Богдан Рубас, Микола Рабченюк, Олександр Пилипчук, Євген Другов.

Турбіністи почали з регулярних атак і добились певної переваги. Саме І.Сиргі проявив хист і забив два голи. З таким перебігом подій не погодився В.Каращенко, який гарматним ударом пробив стінку і воротаря – 2:1. Та усе ж таки у першому таймі турбіністи дотиснули суперника: голом відзначився Віктор Похилюк. На що ветерани відповіли голом Дмитра Мартиненка – 3:2.

У другому таймі команди вихором носились від воріт до воріт. Був момент, коли голкіпер І.Лихвар покинув своє місце і пішов в атаку. Зрештою ветерани переломили хід поєдинку і здобули перемогу: 4-3. Відзначились В.Каращенко і Д.Мартиненко.

В іншому двобої ЕРПівці зустрічались із збірною ЕЦ+ 3 ДПРЗ. Команди були гідними одна одної, творили маленькі футзальні шедеври протягом усього поєдинку. Прізвища гравців для любителів футзалу відомі і значимі. Це Валентин Лисюк, Андрій Швець, Сергій Панцюк, три Дмитри – Суліма, Твердоступов та Бабійчук, Юрій Ющук, Руслан Рижик, Володимир Супрун, Руслан Го­ловко. Серед ЕРПівців такі спортсмени, як Олександр Чутченко,  Руслан Мартиненко, Ярослав та Владислав Дем’янюки, Олег Чернишов, Олександр Джурилюк, Роман Пінчук, Петро Микосянчик, Сергій Загривий, Максим Сучок.

І хоч видовищності було не позичати, перший тайм закінчився нульовою нічиєю. Заслуга у тому, що ворота залишились недоторканими, насамперед голкіперів, особливо В.Лисюка з об’єднаного колективу ЕЦ+3 ДПРЗ. Близько двадцяти сейвів за гру здійснив спортсмен.

У другому таймі Д.Бабійчук та В.Дем’янюк забили по голу. Відтак – серія пенальті.  І тут знову проявив себе В.Лисюк, який парирував три з п’яти ударів. Саме завдяки воротарю дружина ЕЦ+3 ДПРЗ вирвала перемогу – 4:3.

Півфінальні матчі пройшли 16 січня. У двобої команд ГТЦ+КГ+в/ч та ТрЦ+ ЦДПРВ+ЦРБ м’яч знаходив лише одні ворота. Лише за рахунку 0:7 суперники трохи оговтались і почали так-сяк вирівнювати гру. Та коли за справу знову взявся Дмитро Монах, стало розуміло хто у домі господар. За рахунку 9:4 свисток сповістив перемогу команди ГТЦ+КГ+в/ч. Вісім голів на свій рахунок записав Дмитро Монах, ще один м’яч провів Борис Шевчук.

У суперників відзначались голами М.Кузьмінчук, О.Брус та двічі В.Шпарук.Команда  ГТЦ+КГ+в/ч стала фіналістом і боротиметься за 1 місце.

Іншим фіналістом стала команда ЕЦ+3 ДПРЗ, що виборювала цю позицію у двобої із ветеранами. Саме ветерани були вправнішими у першому таймі. На голи В.Каращенка та Д.Кравчука відповів Д.Твердоступов. Та у другому таймі С.Панцюк двічі вразив ворота суперників.

Про фінальні перипетії розповімо у наступному номері.

Петро Шелепало