Петро Котін: Вдячний атомникам за працю та підтримку Сил оборони України

14 червня з робочим візитом на Хмельницькій атомній електростанції перебував президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. Головна увага була зосереджена на стратегічних питаннях: добудові третього енергоблока, переданні спецтехніки та допомозі армії. Так, у рамках візиту вогнеборці, які охороняють ХАЕС, отримали пожежний автомобіль. Автопарк транспортного цеху поповнився новими тягачами. Збройним силам України було передано обладнання та транспортні засоби, придбані за власні кошти працівників Хмельницької АЕС. 

Передача спецтехніки атомникам, надзвичайникам та військовим відбулася за участі генерального директора ВП ХАЕС Андрія Козюри, тимчасово виконуючого обов'язки голови ППО НАЕК «Енергоатом» Михайла Гука, начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Едуарда Братка, першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, начальника Шепетівської РВА Олексія Глушакова, а також нетішинського міського голови Олександра Супрунюка.

 

Відбулося чергове засідання штабу з добудови 3-го енергоблока Хмельницької АЕС

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін разом з генеральним директором Хмельницької АЕС Андрієм Козюрою проконтролювали перебіг проєктних і ремонтно-відновлювальних робіт на енергоблоці №3 ХАЕС, після чого було проведене чергове засідання штабу з його добудови.

Наголосивши, що подальша робота на будмайданчику потребуватиме дедалі більше персоналу, Петро Котін підкреслив: «У нас, на щастя, вистачає кваліфікованих кадрів. Зокрема, це частина наших атомників, які до вторгнення працювали на ЗАЕС, але були змушені виїхати звідти».

Він подякував атомникам за працю у цих непростих умовах, адже попри війну та безліч ускладнень вони роблять усе можливе задля розвитку сучасної та безпечної атомної генерації. Та зараз, як підкреслив керівник Енергоатома, надзвичайно важливо зібратися із силами й працювати відповідно до графіків.

Нагадаємо: будівництво нових енергоблоків є важливою частиною Енергетичної стратегії України до 2050 року, адже досягти прописаних у ній цілей неможливо без розвитку сучасної та безпечної атомної генерації.

У транспортному цеху – нові тягачі

Під час вручення водіям ключів від чотирьох новопридбаних спецмашин президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін розповів, що вони необхідні для реалізації контрактів, підписаних компанією, зокрема й з канадськими партнерами.

Тягачі використовуватимуться для перевезення вантажів, яких у зв'язку з добудовою нових блоків ставатиме дедалі більше.

Рятувальники, які охороняють Хмельницьку АЕС, отримали від атомників пожежний автомобіль

Це вже друга за час повномасштабної війни одиниця спецтехніки, передана представниками ДП «НАЕК «Енергоатом» для пожежно-рятувального загону, який охороняє Хмельницьку АЕС.

Президент компанії Петро Котін, генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра, тимчасово виконуючий обов'язки голови ППО НАЕК «Енергоатом» Михайло Гук, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Едуард Братко, перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, начальник Шепетівської РВА Олексій Глушаков та нетішинський міський голова Олександр Супрунюк подякували надзвичайникам за службу.

 «Ви виконуєте дуже важливу місію на нашому ядерному об'єкті, зі свого боку ми передаємо вам допомогу. Бажаю, щоб ця пожежна машина використовувалася тільки для тренувань і ніколи – за прямим призначенням. Це вже друга одиниця за два роки, яку ми віддаємо вам у надійні руки. І надалі намагатимемось оновлювати техніку, щоб ваш автопарк був найсучаснішим», – сказав Петро Котін.

Колектив Хмельницької АЕС передав обладнання та транспортні засоби представникам підрозділів ЗСУ

Це обладнання та транспортні засоби придбані на особисті кошти працівників ВП ХАЕС. Нагадаємо, з лютого 2022 року нетішинські атомники на допомогу фронту спрямували понад 170 млн грн власних коштів.

Допомога була сформована завдяки зусиллям волонтерів ХАЕС та громадської організації «Енергія наших сердець».

Передача обладнання та транспортних засобів відбулася за участі присутніх того дня посадовців. Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, зокрема, наголосив на значному внеску трудового колективу Хмельницької АЕС у допомогу ЗСУ та висловив подяку за ініціативи, які сприяють наближенню Перемоги!

 Підготувала Лариса Власюк