Підростає алейка дружби

Кожна людина, стверджує народна мудрість,  за своє життя повинна посадити хоча б одне дерево. Не важливо, що це буде – верба, ялина чи дуб. Важливо, що  дерева не даремно називають «легенями планети». Нетішин сьогодні можна впевнено назвати зеленим містом, і приємно відзначити, що є в цьому і наша заслуга.  

«Посади дерево – збережи планету» - під такою назвою відбувся черговий етап екологічної акції, започаткованої декілька років тому комісією профкому ХАЕС по роботі з дітьми та шефській роботі. Щороку навесні та восени висаджуються саджанці вздовж каналу від кафе «Старий Томас» до проспекту Незалежності. Ті ж деревця, що прийнялися, приводяться у належний стан, обкопуються та підв’язуються.

Приємно спостерігати, як зусиллями дружної команди  членів комісії та небайдужих до краси міста наших колег поступово зростає молода алейка декоративних дерев. Ми так і назвали її – Алейка Дружби.

Коли людина власними руками  спробує посадити дерево і відчує цю нелегку  справу, то в майбутньому вона ніколи не намагатиметься його знищити. Тому дана акція допоможе виховати у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи. Робота поруч з дітьми – це ефективний виховний процес. Ніщо не дає такого позитиву, як земля і робота на ній.

Сподіваємось, що підростаюча Алейка Дружби стане у майбутньому чудовим куточком для прогулянок як маленьких, так і дорослих жителів нашого міста!

Ріта Грицаєнко,

член комісії по роботі з дітьми

та шефській роботі