Підстава за юних радіти

Викладач-методист Неті­­шин­­­ської школи мистецтв Наталія  Горбова  пишається  вихованцями, яких за роки її професійної та творчої діяльності підготовлено значний загін. Вона добре пам’ятає їхні перемоги, бо, як мовиться, давались за рахунок великої праці наставника та неабиякого бажання молодих виконавців проявити себе з найкращого боку.

- Кожне досягнення на пісенному поприщі  почина­ється з маленького поступу назустріч мистецтву, - стверджує Наталія Геннадіївна. – Важливо підтримати юні дарування, вселити у них впевненість у собі. Відтак вони  порадують  перемогами на престижних конкурсах.

Нещодавно у Наталії Горбової та концертмейстера Тетяни Венгровської знову з’явилась нагода порадіти за юних учнів, які починають торувати непросту стежину у мистецтво. На 7-ому Всеукраїнському конкурсі «Музична школа -2016» вихованки Нетішина Юлія Левчук та Ельвіра Руцька відзначені в числі кращих.

Автор цих рядків відвідав Нетішинську школу мистецтв під час занять, які проводила Наталія Геннадіївна. Вона якраз займалася з однією з наймолодших учениць Ельвірою Руцькою.

- Це талановита дитина, - ділиться враженнями викладач-методист. - Спочатку Ельвірі було непросто сприймати багатолюдну аудиторію. Тепер це звична справа. Ельвіра є учасницею мистецького колективу «Дитяча опера» і виконує одну із вокальних партій у спектаклі.

Друге місце на престижному дитячому конкурсі - не перше досягнення юної вокалістки Ельвіри Руцької. Вона вже встигла проявити себе у таких пісенних конкурсах, як «Зоряна осінь», «Прем’єр».

- Крім основних занять, - продовжує розповідь Наталія Горбова, - ми зараз актив­но готуємось до відзначення Новорічних та Різдвяних свят. Кілька років поспіль юні вокалісти нашої школи дивують працівників Хмельницької АЕС виконанням колядок та  щедрівок.

Під час репетиції поспіл­кувався із Ельвірою. Вона розповіла про свої уподо­бання і захоплення. Крім вокаль­ного співу дівчину захоплюють відвідини різних україн­ських міст. Запам’яталась подорож Карпатами. У віль­ний від навчання час вона любить малювати. Рідні кажуть, що внучка перейняла кращі риси у своїх талановитих дідуся Миколи та прадідуся Сергія­.

Олександр Шустерук

На знімку: вчитель-методист Наталі­я Горбова під час занять із Ельвірою Руцькою

Фото автора