Підтримка – в серцях, перемога – в думках!

Осяяні національними стягами та українською символікою, жителі Нетішина вийшли у минулу неділю на патріотичний мітинг-підтримку Збройних Сил України, територіальної оборони та співвітчизників, які щодня стикаються із агресією ворога. Прямуючи колоною від ЗОШ №1 до готелю «Горинь», містяни виголошували патріотичні гасла, заря­джаючи оптимізмом та вірою у перемогу один одного. За ініціативи Хмельницької АЕС та міської влади численним зібранням нетішинців було підтримано і колег-атомників інших міст-супутників вітчизняних АЕС, насамперед Енергодара та Славутича, які знаходяться в  окупації ворога.

Генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра у промові перед містянами акцентував, що душею і серцем нетішинці є зі своїми побратимами-атомниками, військовими, які захищають Батьківщину, волонтерами, які роблять усе можливе та неможливе для нашої спільної перемоги:

- Наша країна завжди була мирною, ми ніколи не поневолювали чиюсь свободу, а зараз не дозволимо занапастити і себе. Агресор повинен повертатися на свою землю, інакше він буде знищений в Україні. Наша сьогоднішня підтримка надзвичайно важлива українцям, які окуповані ворогом, вони повинні знати, що наші серця б’ються синхронно, ми єдині і нашу націю – не перемогти! Вірю, що захисники і захисниці України зроблять усе, аби знищити ворога і від­новити наші суверенні кордони.

Хвилиною мовчання учасники мир­ної акції вшанували пам’ять полеглих героїв та спільно виконали Державний Гімн України.

- Хочу подякувати усім нетішинцям, хто долучився до цієї акції, хто обороняє нашу землю від загарбників, хто щоденною працею наближає перемогу в тилу. Ми впевнені у нашій перемозі, і та моральна підтримка, яку ми висловили захисникам, українцям в окупованих містах, нехай стане підтвер­дженням нашої спільної мети і єдності у наших прагненнях! – наголосив міський  голова Нетішина Олександр Супрунюк.

Тетяна Степанюк

Фото Євгена Цибульського