Платнi послуги вiд соцiальної служби

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року №1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соці­ального обслуговування (надання соціальних послуг» від 14 січня 2004 року №12 «Про порядок надання платних соціальних послуг та за­твердження їх переліку», рішення №302 від 20.09.2012 року виконавчого комітету Нетішинської міської  ради  «Про платні соціальні послуги, які надаються Нетішинським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг» територіальним центром надаються платні соціальні послуги.

Платні соціальні послуги надаються:  

громадянам, які  не  здатні до самооб­слуговування у зв’язку з похилим віком,  хворобою, інвалідністю і мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу;

громадянам, які  перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку  з  безробіттям  і  зареєстровані   в   державній   службі зайнятості  як  такі,  що  шукають роботу, у зв’язку із стихійним лихом, катастрофою, якщо середньомісячний сукупний дохід цих осіб вище встановленого прожиткового мінімуму;

іншим громадянам, іноземцям та особам без громадянства, у тому числі  біженцям, які проживають в Україні на законних підставах та перебувають у складних життєвих обставинах, потребують сторонньої допомоги і мають можливість оплачувати ці послуги.

Перелік платних соціальних послуг:

Ведення домашнього господарства (підготовка продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття тощо); (прибирання житла: косметичне прибирання; вологе прибирання; генеральне прибирання);  (розпалювання печей, піднесення вугілля, дров, розчищення снігу; доставка води з колонки);  (миття і обклеювання вікон); (допомога при консервації овочів та фруктів). 

Придбання і доставка продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів.

Організація харчування (приготування їжі, годування для ліжково-хворих).

Прання білизни та одягу.

Ремонт одягу (дрібний).

Здійснення санітарно-гігієнічних заходів за місцем проживання (заміна натільної і постільної білизни); (надання допомоги при купанні, миття голови, розчісування волосся, підрізання нігтів).

Забезпечення супроводження (супровід споживача соціальних послуг до поліклініки ДЗ «СМСЧ №4»).

Надання допомоги в оплаті комунальних послуг­ (заповнення абонентних книжок, оплата комунальних послуг, звірення платежів, заміна книжок).

Надання допомоги в оформленні документів (оформлення замовлень на доставку твердого палива, дров).

Написання  листів.

Представництво інтересів в органах державної влади та місцевого самоврядування, установах, під­при­ємствах та організаціях (виконання доручень, пов’язаних з необхідністю відвідування різних організацій).

Надання допомоги у проведенні сільськогосподарських робіт (в обробці присадибної ділянки (до 0,02 гектара).

Надання послуг з виконання ремонтних робіт (допомога в ремонті житлових приміщень).

Нетішинським територіальним центром соці­ального обслуговування надаватимуться послуги швачки (дрібний ремонт одягу) та перукаря (стрижка чоловіча і жіноча): в Нетішинській міській організації ветеранів (просп. Курчато-ва, 6. З понеділка по п’ятницю (з 800 до 1200); в приміщенні адміністрації СФГ «Нове життя»  (вул. Старонетішинська, 24, другий поверх) щомісячно першого та третього понеділка (з 800 до 1200).

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 4-12-04.

Любов Оцабрика, 

директор Нетішинського територіального центру соціального обслуговування