Нещодавно ХАЕС відвідали представ­ни­ки Національного екологічного центру Укра­їни. Основною метою їх візиту було ознайомлення з роботою діючих енергоблоків.

Працівники відділу роботи з громадськістю та ЗМІ для гостей організували зустрічі із спеціалістами електростанції, які займаються обслуговуванням обладнання, контролюють радіаційну безпеку, вирішують складні виробничі завдання.  Пізнавальною стала екскурсія у машзал другого енергоблока.

У ході спілкування із заступником генерального директора ХАЕС з капітального будівництва Олегом Рахлінським гості дові­дались про перспективи завершення будів­ництва третього та четвертого енергоблоків та про роботу, яка пов’язана із підготовкою техніко-економічного обґрунтування, інших важливих документів. Начальник цеху раді­аційної безпеки Валентин Костенко розпо­вів про методи радіаційного контролю у тридцятикілометровій зоні спостереження.­

Під час відвідин електростанції представники Центру також мали змогу зустрі­тись з начальником гідротехнічного цеху Віктором Турицьким, начальником відділу охорони навколишнього середовища Олександром Левицьким. Основним лейт­мотивом розмов стало раціональне водокористування та вплив роботи ХЕАС на довкілля. Керівники підрозділів дали              вичерпні відповіді на запитання гостей, демонструючи на прикладах, що діючі енергоблоки є безпечними і не приносять шкоди навколишньому середовищу.

Наш кор.