Почесно бути «Почесним»

Довгорічна спільна праця з Михайлом Петровичем Бендюгом з ог­ляду на його життєвий піввіковий шлях дає мені право сказати про цю людину слова поваги. У колективі автоколони №3 керівника підрозділу вважають особистістю, що обіймає  призначене їй знаннями і досвідом місце. Справедливість у вирішенні тих чи інших питань, відповідальність за доручену ділянку роботи, чуйність  до підлеглих і комплексний підхід у вирішенні виникаючих проблем вирізняють його, як лідера, і як обізнаного із справою фахівця.

Михайло Петрович пройшов щаблями зростання і розуміється у справах своїх підлеглих не з книжок. Після служби у лавах Збройних Сил юнак з села Рівки Славутського району визначився, що пов’яже життя із  Хмельницькою АЕС. Хоча на той, 1992 рік, до атомної енергетики було не вельми приязне ставлення з боку опонентів мирного атому та й місцевого населення. Першим місцем роботи стало житлово-комунальне управління. Молодий покрівельник з висоти дахів будинків мав можливість оцінити зроблене попередниками і масштаби атомного будівництва.

Того ж року він переводиться водієм у автотранспортний цех станції. Спочатку опікувався автомобілем ГАЗ-53, згодом ЗІЛом-130. Відтак мало не десять років зачаровувався професією, оцінював своє місце серед автотранспортників. Збагнув, що без навчання «далеко не заїдеш». Три роки навчання без відриву від виробництва у Одеському верстатобудівному технікумі відкрили не тільки нові фахові горизонти, але й вивели у лідери у колективі. Він набуває досвіду на посадах під час заміщення механіків автоколон №1 та №3, з грудня 2007 року стає водієм автобуса.

З березня 2013 року обіймає посаду начальника колони (автомобільної)  №3.  Знову таки без відриву від виробництва  навчається у ПВНЗ «Європейський університет». Вища освіта для того і потрібна, щоб бачити ширше і з вищого ракурсу.

Робота автоколони №3 базується на необхідності  забезпечення підрозділів ВП ХАЕС  спецтехнікою, машинами, механізмами, необхідними для виконання робіт на майданчику переробки РАВ та ВРП 750/330. Агрегати і машини застосовуються на ремонті доріг, виконанні вантажно-розвантажувальних, монтажних робіт із залученням вантажопідіймальних кранів. Техніка має відповідати досить жорстким стандартам, персонал знати не лише правила дорожнього руху…

На даний час працівники автоколони працюють на спецтехніці, яка потребує додаткових знань, вмінь в частині електронного управління. Приміром новий автокран вантажопідйомністю 55 тонн, який залучається для робіт на майданчику з переробки РАВ. Це нова автовишка на базі автомобіля Hyundai, яка залучається до робіт різними підрозділами ХАЕС і користується великим попитом за свою безпечність, мобільність та зручність в роботі.

Для організації виконання таких робіт потрібно бути гарним спеціалістом, знати техніку, її функції та можливості. Михайло Петрович і тут готовий дати слушну пораду, а коли є потреба, поставити питання гостро і відповідально. З ним не просто, але завжди можна знайти спільну мову, щоб зробити справу на найвищому рівні.

Пишаюсь, що колектив представив Михайла Петровича до нагородження знаком «Почесний працівник ВП ХАЕС». Це відзнака заслужена.

Ігор Дмитришин

Фото з архіву редакції