Поет, журналіст, особистість

14 листопада в центральній міській бібліотеці пройшов вечір пам’яті, приурочений 10-й річниці             з дня смерті першого  редактора газети «Нетішинський вісник»  Миколи Заріцького, на якому були колеги по перу, знайомі, рідні.

Він був кипучою особистістю, непосидючою і багатогранною. Головне – доброю і щирою.

Син хліборобів із Прикордонної Улашанівки, якого виплекало і пустило у світ село, він міг стати знаним господарем сільської ниви. А ще, маючи вроджений талант чути і розуміти юну душу, міг стати успішним педагогом. Та доля вказала йому інший шлях – його полонило Слово. Доля визначила і те поле, на якому йому судилося трудитися все життя, засівати його Добром­ і Любов’ю, Правдою і Справедливістю. Микола Матвійович Заріцький став журна­лістом…

Присутні поділились спогадами про життя знаного журналіста і поета. Цікавими були оповідки про роки дружби і співпраці Віктора Войковського, Олександра Шустерука, Віктора Гусарова, Руслани Чернюк.  Враження про творчість товариша і перетинання доль озвучив Микола Радиця. Вірш, присвячений            М.Заріцькому, прочитала Наталія Яковлева, а  донька Оксана Артенюк висловила слова щирої вдячності за пам’ять про батька.

Звучали вірші і пісні, розповіді про епізоди з життя Миколи Матві­йовича.

Власна інформація