ПОКЛИКАННЯ ПЕРЕРОСЛО У ПРОФЕСІЮ

Народ живе доти, доки існує його культура. А ще звичаї, колорит, ментальність, які, власне, і формують автентичність нації. Саме ця істина наскрізь пронизувала кожну хвилину свята, яке було приурочене хранителям того скарбу, завдяки якому ми, українці, у світі особливі та неповторні.

Мабуть, не даремно свято праці­вників культури та аматорів народного мистецтва відзначають у розпал листопада: похмурого осіннього місяця, який часто навіває смуток і гнітючий настрій. І хто, як не майстри пісні, танцю, пензля та гарного і веселого слова, розфарбують буден­ність яскравими фарбами радості, надії, жаги до життя. Гості, які завітали 9 листопада до Палацу культури, в цьому переконалися, лише переступивши поріг закладу, адже у фойє їх зустрічали веселою піснею, засіванням родючою пшеницею та пригощанням цукерків.

В цей день було багато вітань та музичних подарунків. Працівників культури від міського виконавчого комітету поздоровила гарними словами та Почесними грамотами Ольга Бобіна. «Ви виховуєте і пропагуєте національні цінності. Якщо освіту, культуру і науку підтримувати належним чином, - майбутнє забезпечено», - зазначила вона.

Керманич  управління культури Нетішина Іван Михасик у вітальному слові зауважив, що понад 700 дітей нашої громади розвиває свої таланти у освітньо-мистецьких закладах міста. Особливо тішить той факт, що це робиться на високому професійному рівні. адже діти, які відвідують музичні, танцювальні, художні школи та студії, демонструють непересічні результати, беручи участь у численних фестивалях, конкурсах та проектах.

Від імені колективу атомників працівників культури привітав заступник генерального директора ХАЕС з кадрів та соціального розвитку Віктор Демидюк. «Наше місто важко уявити без школи мистецтв, краєзнавчого музею, художньої школи,  мистецької галереї «Арт-Пласт», де нетішинці знайомляться з твор­чістю відомих майстрів та аматорів. Ми варті того, що маємо, і повинні це цінувати та берегти», - закликав промовець

У культурному житті Нетішина 2017 рік був урожайним на ювілеї. Зокрема 20-річчя відзначила міська бібліотека для молоді, а Палац культури у грудні святкуватиме 30 років від часу відкриття. Гучними оплесками зал вітав людей, які багато і плідно творять на мистецькій ниві міста: Іванну Сиваківську, Марію Омельчук, Інну Степаненко, Оксану Кононюк, Світлану Кириленко, Руслану Погорєлову, Миколу Матвійчука, Камілу Пельванову-Геворкян. Ювілярів та працівників культури вітали колективи школи мистецтв, будинку культури, а муніципальний хор міста виконав «Многая літа».

І хоч на вулиці похмурий листопад, і часом на душі сумно: «Завтра знов підніметься завіса, і світлішим стане цілий світ»!   

Тетяна Степанюк

Фото Анжели Коваль