Почесно бути першим, але це завжди додає відповідальності. Тридцять років тому у місті енергетиків гостинно відкрила свої двері перша школа, яка вписала в історію освітньої галузі Нетішина багато досягнень. Чи не найвагомішим є участь колишніх випускників у виробництві електроенегії на ХАЕС.

Під час урочистої лінійки з нагоди першого дзвоника директор Нетішинської ЗОШ №1 Таміла Соболик привітала педагогічний та учнівський колективи, батьків та гостей зі славним ювілеєм і нагадала всім, що у школи є багато підстав для гордості. Саме її вихованка Галина Пундик у командному складі України  на олімпіаді в Пекіні принесла для нашої держави перше золото. Юні футболісти представляли Україну на турнірі у Франції. Випускниця школи Марина Кучер удостоєна стипендії Президента України. За результатами цьогорічного зовнішнього незалежного тестування з навчальних дисциплін вона разом із своїми друзями Катериною Паламарчук, Романом Горбовим ввійшли до двадцятки найкращих учнів країни. Вони стали студентами престижних українських вузів.

Своє задоволення рівнем знань, які демонструють учні та випускники першої школи, висловила начальник відділу освіти виконавчого комітету Нетішинської міської ради Марія Моцик, і повідомила, що за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання Нетішин посів перше місце в області.

До щирих вітань приєдналась міський голова Ольга Омельчук, а також голова батьківського комітету Вікторія Цевух.

Генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко висловив сподівання бачити випускників школи завжди успішними людьми, для школи-ювілярки подарував коплект футбольних м“ячів з логотипами футбольного клубу «Динамо Київ» та НАЕК «Енергоатом».

У новому навчальному році у Нетішинській ЗОШ №1 за парти сіло 964 учні, яким відкриті всі дороги до знань.

Учнів зош №2 з початком нового навчального року від імені ХАЕС привітав голова профкому Михайло Гук. Цікавим співпадінням з урочистим виходом на шкільне подвір“я першокласників стала поява в небі прямісінько над головами учнів гурту лелек. Перед вильотом у вирій вони робили прощальне коло над містом. Літо закінчилося, а осінь покликала птахів у далеку дорогу. Школярів вона кличе за парти.

Фото Олесандра Шустерука та Валерія Валуєва