Повернулись на п’яту позицію

У Нетішині інтерес до гандбольних матчів суперліги зростає, не дивлячись, що команді «Енергетик-НАЕК» не завжди вдається на рівних зіграти з грандами. Нещодавно нетішинський клуб посідав передостанню позицію. Але дві гри із львів’янами мали змінити турнірне становище, адже як мінімум п’ятою позицією дебютанти не збираються поступатись у цьому сезоні. Вболівальники розраховували на вдалу гру  колиш­ньо­го вчителя фізкультури ЗОШ №4 Андрія Матюка, капітана команди Михайла Крівчікова, голеодора Сергія Касимова, стрімких атакувальників Сергія Процюка, Юрія Каверіна, Олександра Яроцького, Влада Домалевського та інших гравців клубу.

У матчах проти «ЛДУФК – Полі­технік» наші гравці не залишили суперникам жодних шансів на успіх.

У першому матчі гості змогли протриматися з «Енергетиком» на рівних всього десять хвилин першого тайму до рахунку 3: 3. А далі господарі майданчика багато в чому завдяки зусиллям Михайла Крівчікова, Олександра Яроцького та Юрія Каверіна виграли відрізок з рахунком 8: 1. Розрив в сім пунктів зберігся до кінця першого тайму.

У другому таймі гостям вдалося провести на гарному рівні останню п'ятнадцятихвилинку, після якої розрив у рахунку скоротився до п'яти м’ячів, але не більше.

Відтак переконливі 35 : 26. «Енергетик-НАЕК»: Матюк (7), Касимов (6), Крівчіков (6), Каверін (5), Процюк (4). «ЛДУФК – Політехнік»: Ручко (8), Оскі­лко (7), Тільненко (5).

І  у повторній грі гості змогли протриматися ті ж самі десять хвилин – 5:5. А далі «Енергетик-НАЕК», знову ж таки з великою перевагою, виграв відрізок – 9 : 2. Цей розрив у рахунку зберігся до кінця першого тайму. Другий тайм зустрічі проходив під диктовку господарів. Молодий львівський колектив не зміг чинити гідного опору вже в п'ятнадцятому матчі поспіль. Але, в команді сподіваються, що досвід до неї прийде, а програні зустрічі йдуть гравцям лише на користь. Є в ній і неординарні особистості. Наприклад, Ілля Ручко на сьогоднішній день очолює список бомбардирів суперліги, забивши 71 гол.

30:25 (16: 9). «Енергетик-НАЕК»: Крівчіков (9), Яроцький (6), Каверін (5), Матюк (4). «ЛДУФК – Політехнік»: Борбич (5), Ручко (5), Мошківський (4), Тільненко (4).

 З кожною грою нетішинська команда покращує комбінації, набирається досвіду, бореться за кожен м’яч та клаптик паркету. Нині налаштовуються гравці на наступного суперника «Буревісник» з Луганщини. Нагадаємо, що у першій грі з перевагою у один кидок перемогли нетішинці. Хочеться, щоб нашим гандболістам дістало майстерності і фарту й цього разу. Нині у команд однакова кількість очок – по 10, хоча у нетішинців на один матч менше. Ігри пройдуть 17 та 18 грудня у спортзалі «Енергетик» о 17.30 та о 9.30 відповідно.

Петро Шелепало