Повторна партнерська перевірка ВАО АЕС

З 23 по 27 жовтня на Хмельницькій АЕС проводилась повторна партнерська перевірка Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС). Серед експертів, що здійснювали пост-місію, представники Московського центру ВАО АЕС - фахівці з Вірменії, Угорщини, Болгарії, Росії, України. Разом із міжнародними експертами працювали і представники молодіжної організації ВАО АЕС, які представляють Хмельницьку АЕС.

У листопаді 2015 року на ХАЕС було проведено міжнародну партнерську перевірку виробничої діяльності енергетичного підприємства за одинадцятьма напрямками: організаційна структура, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, врахування досвіду експлуатації, радіаційний захист, аварійна готовність, пожежна безпека, хімія та підготовка персоналу.

Під час нинішнього візиту міжнародні фахівці оцінювали стан виконання та ефективність коригувальних заходів, розроблених станцією за результатами партнерської перевірки, яка була проведена в 2015 році. За словами керівника експертів Лайоша Хаднадь, команда мала на руках інформаційний пакет, який засвідчив про значну роботу, виконану колективом Хмельницької АЕС.

Генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко у ході презентації пост-місії розповів про поточний стан справ на станції і зазначив, що політика керівництва підприємства спрямована на відповідність найкращим світовим практикам та стандартам.

Довідка. Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, для того, щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та наді­йності при експлуатації своїх атомних станцій.

Фото Олександра Шустерука