13 вересня за участі президента Енергоатома Юрія Недашковського та головнокомандувача Національної гвардії України, генерал-полковника Юрія Аллерова на Хмельницькій АЕС презентували програму соціального захисту військовослужбовців з охорони ядерних об’єктів та діючих атомних станцій нашої держави. У заході також взяли участь генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко, керівники підрозділів електростанції, особовий склад військової части 3043.

У вступному слові Юрій Аллеров наголосив, що на часі питання сприяння військовослужбовцям у вирішені їх соціальних проблем на всіх рівнях урядових структур.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський з свого боку зазначив: «Нас об’єднує спільне завдання - ми повинні сприяти підвищенню ядерної безпеки, унеможливленню ядерного тероризму. Кожна АЕС повинна працювати надійно, це дає низку благ нашим громадянам, які використовуватимуть електроенергію, виробництво якої є екологічно чистим. До цього причетні підприємства ДП «НАЕК «Енергоатом», що постачають для потреб держави більше п’ятдесяти відсотків електроенергії. Серед них – Хмельницька АЕС. Її фізичним захистом опікуються саме військовослужбовці Національної гвардії України».

Генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко засвідчив прихильність колективу атомників до професійної діяльності військовослужбовців, що несуть військову службу на території проммайданчика електростанції. Скориставшись нагодою, він коротко розповів про завдання, які сьогодні поставлені перед колективом Хмельницької АЕС. За словами керівника колективу атомників, потрібно успішно завершити планово-попереджувальний ремонт на другому енергоблоці і приступити до реалізації ремонтної кампанії на першому енергоблоці, що дозволить продовжити його термін експлуатації.

Продовжуючи тематику візиту, головнокомандувач Національної гвардії високо оцінив внесок військовослужбовців військової частини 3043, які займаються охороною Хмельницької АЕС, у вирішені стратегічних завдань на Сході України, де тривають бойові дії. Він також нагадав про постійну допомогу захисникам України з боку Енергоатома.

В рамках заходу відбулось урочисте вручення 19 іменних грошових сертифікатів військовослужбовцям військової частини 3043 на придбання квартир.

«Це стало можливим завдяки сприянню керівництва ДП «НАЕК «Енергоатом». Хмельницька АЕС стала першою у реалізації програми соці­ального захисту військовослужбовців», - наголосив головнокомандувач Національної гвардії України, генерал-полковник Юрій Аллеров.

Того ж дня очільник «НАЕК «Енергоатом» та командувач Нацгвардії відвідали Рівненську АЕС. На плацу військової частини Юрій Недашковський та Юрій Аллеров урочисто привітали військовослужбовців та пенсіонерів в/ч 3045, вручивши грошові сертифікати на придбання власного житла.

Президент «НАЕК «Енергоатом» під час промови зауважив, що події, які відбуваються в країні, не могли не позначитись на економіці держави. Тариф Енергоатому постійно обмежується, тим самим обмежуються можливості Компанії щодо забезпечення соціального захисту своїх працівників. Але навіть попри такі тимчасові негаразди Енергоатом знаходить можливості щоб покращити рівень життя своїх працівників.

«Компанія постійно нарощує динаміку щодо покращення забезпечення наших людей: і тих, хто працює в Енергоатомі, і військовослужбовців, які сумлінно виконують свою роботу. Ми разом робимо спільну справу та знаходимо можливості щоб покращити життя людей. Сьогоднішня подія безпрецедентне та яскраве тому підтвердження. Людина завжди буде прив’язана до свого дому, до своєї родини. Хочу запевнити всіх вас, що Енергоатом на цьому не зупиниться і буде надалі вишукувати можливості для того, щоб підтримати та покращити умови життя наших працівників та військовослужбовців», - констатував Юрій Недашковський.

Фото Олександра Шустерука