Досвітні вогні запалила ХАЕС!

Пульсують серця

молоді і завзяті,

що свято сповідують шлях

на прогрес,

підносять свій труд

до висот благодаті!

Тут кожен хоч трошечки,

а Прометей!

Тут діють і мислять державно

і прісно, і нині,

во ім’я і славу людей,

во ім’я любові,

в ім’я Батьківщини!

Віктор Гусаров

Шановні колеги,

дорогі друзі!

Від усього серця вітаю наш багатотисячний колектив та усіх, хто причетний до забезпечення надійної та безпечної роботи атомної генерації з професійним святом - Днем енергетика!

Рік, що минає, був для Енергоатома дійсно визначним. Відбулася без перебільшення історична подія для усієї нашої держави - розпочалось будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС.

Ми продовжили експлуатацію третього енергоблока Запорізької АЕС у понадпроектний термін. Це вже сьомий енергоблок українських АЕС, термін експлуатації якого пролонговано завдяки наполегливій та відданій праці нашого колективу.

Прискорилась підготовка до старту проекту «Енергетичний міст «Україна – Європейський Союз». Його реалізація дозволить нам виконати одразу декілька стратегі­чних завдань, серед яких – створення фінансових інструментів для добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС та прискорення інтеграції української об’єднаної енергосистеми з європейською мережею системних операторів ENTSO-E.

Енергоатом продовжував наполегливо працювати за програмою диверсифікації джерел постачання ядерного палива на українські АЕС – за підсумками року паливо Westinghouse завантажено до активних зон вже шести реакторів.  

Окремо відзначу введення у дослідну експлуатацію комплексу спецпідготовки ремонтного персоналу у рамках створення Національного центру підготовки ремонтного і керівного персоналу Енергоатома на базі Навчально-тренувального центру ЗАЕС. Ми ніколи не забуваємо, що найціннішим активом Енергоатома завжди був і залишається його колектив. Впевнений, разом ми впораємось із найскладнішими завданнями та подолаємо усі перешкоди.

Щиро зичу кожному працівнику Енергоатома, щоб компетентність атомників, їх глибоке розуміння відповідальності перед суспільством та державою, завжди отримували гідну оцінку. Хай невичерпний потенціал та цілеспрямованість будуть для Вас надійними помічниками у роботі, а розуміння і підтримка колективу, друзів та рідних додають життєвих сил.

Бажаю Вам здоров'я, бадьорості духу, добра, щастя, впевненості у завтрашньому дні і прекрасного настрою.

Юрій Недашковський,

 президент НАЕК «Енергоатом»

 

Шановні нетішинці,

дорогі працівники Хмельницької АЕС,

колеги!

Воістину всенародне свято - День енергетика - для працівників станції, жителів міста подвійне, тому що наше підприємство відзначає ще й 30-річччя з моменту енергетичного пуску 1 енергоблока. До цієї високої дати ми підійшли із достойними показниками. За всі роки експлуатації вироблено понад 281 млрд кВт-годин електроенергії, такої кількості достатньо для підпри­ємств і населення Хмельницької області (за сучасного темпу електроспоживання) на 115 років.

Незважаючи на тривалі ремонти, пов'язані із роботами щодо продовження терміну експлуатації першого енергоблока, ми вже виробили понад 13 млрд кВт*год електроенергії. Планові завдання Хмельницька АЕС виконувала завжди, і цей рік не виняток.

У нас величезний потенціал на майбутнє. Ми плануємо реалізувати проект «Енергетичний міст «Україна - ЄС»,  аби у подальшому стала реальністю добудова двох нових енергоблоків. Це потрібно місту і Україні, у цьому майбутнє підприємства, яким усі ми по праву пишаємось.

У день 30-річчя пуску першого енергоблока ХАЕС висловлюємо окрему подяку нашим ветеранам, всім, хто творив і розвивав енергетику нашої країни. Саме завдяки вашій праці, досвіду і заслугам ми досягли успіхів, якими гордимося. За трьома десятиліттями, які вже стали історією, наша нелегка, іноді цілодобова праця, завдяки якій споживачі отримують мегавати електроенергії.

Наші працівники мають дуже високу кваліфікацію, вирізняються твердими знаннями, люблять свою справу. Хочеться висловити всім і кожному свою вдячність за нелегку працю, за прихильність культурі безпеки, за повагу до досягнень першопрохідців і примноження трудової слави Хмельницької АЕС.

Нехай у кожній сім'ї панує добро і благополуччя, зберігається тепло люблячих сердець.

З Днем енергетика, з прийдешнім Новим роком!

Микола Панащенко,

генеральний директор Хмельницької АЕС

Михайло Гук, голова ПК ППО ХАЕС