Призове місце на Всесвітніх спортивних робітничих іграх

XV Всесвітні спортивні робітничі ігри, які проводились у болгарському курортному місті Албена, принесли надзвичайно позитивний результат українським спортсменам – загальнокомандне третє місце. Кубок з рук Десі­слава Ягодина - президента Спор­ту та здоров'я БРФ та віце-президента Міжнародної конфедерації ро­біт­ників і любителів спорту – отримав Голова товариства «Атом України» та одночасно голова профкому Хмельницької АЕС Михайло Гук. Саме збірна ДП «НАЕК «Енерго­атом» доводила, що робітничий спорт в державі найкраще розвинутий у цій галузі. Минулого року наша команда також була у трійці призерів. Цього разу боротьба точилась до останнього виду змагань і спортивна дружина атомників поступилась срібним призерам лише чотирма очками.

У змаганнях взяли участь понад 1700 спортсменів із 14 країн світу, зокрема Росії, Мексики, Португалії, Литви, Польщі, України, Ізраїлю, Італії, Ірану, Македонії, Румунії, Білорусі, Сербії та Болгарії. Вони змагалися у 19 спортивних дисциплінах, серед яких пляжний та міні-футбол, волейбол, боулінг, пляжний, настільний  та «великий» теніс, шахи, баскетбол, дартс, перетягування канату, пляжна боротьба, тощо.

Абсолютним лідером у загальнонаціональному заліку виявилась команда господарів змагань, а саме представники АЕС «Козлодуй» із рекордними 138 очками, другими стали представники «Атом спорт» (Росії) з 78 очками та на третю позицію з 74 пунктами піднялась команда «Атом України».

Такий розподіл свідчить, що і у світовому робітничому спорті атомники утримують беззаперечну першість.