«Корчагінець» дарує дітям незабутній відпочинок, цікаві різноманітні та пізнавальні екскурсії, нових друзів, сердечних наставників і бажання повернутися знову. Цікаво було також почути думки самих дітей про їх враження від конкурсу малюнків, екскурсій на Хмельницьку АЕС та перебування  в оздоровчому таборі «Корчагінець». 

Я думаю, що конкурс малюнків був вдалим, я побачила що Хмельницька атомна електростанція не шкодує коштів для дитячої творчості. Вони турбуються про дітей. У своєму малюнку я намагалася показати, що любов дарує тепло і світло. Екскурсія  на ХАЕС мені дуже сподобалася. Спочатку ми побували в краєзнавчому музеї міста Нетішин, де нам докладно розповіли про історію створення Хмельницької АЕС, про будівництво міста-супутника Нетішин, пізніше ми відвідали інформаційний центр ХАЕС, послухали цікаву розповідь про атомну енергетику, як виробляється електроенергія, а вже згодом побували на території станції. Правда, на станцію нас, звісно ж, не пустили, оскі­льки це режимний об’єкт, але ми були на оглядовому майданчику, біля водосховища. Нам розповіли, що станція розміщена в такому географічному місці, що може витримати семибальний землетрус і падіння літака. Шкода, що в таборі скоро закінчується наша зміна, але я обов’язково сюди повернусь.

 

Вікторія, 14 років, с. Ставище, Млинівського району, Рівненської області.

Я теж брала участь у конкурсі малюнків. Конкурс мені дуже сподобався. Намагалася передати в своєму малюнку тепло і світло, як я це розумію. Багато дітей мають талант, але не можуть його проявити. Хмельницька атомна електростанція дбає про дітей, це видно і по тому, як проводився цей конкурс, і по тому, яку важливу та цікаву провели нам екскурсію в музей та на територію атомної станції. Чому важливу? Тому що зараз мало хто задумується над екологічними проблемами, а інформація, яку десь чують люди,  відрізняється від правди про атомну енергетику. В інформаційному центрі ми дивилися фільм, в якому розповідалось, як виробляється тепло, енергія, яку користь це приносить людям. На території станції нам показували два блоки, ми були біля водосховища. Ще хочу сказати, що у нас чудовий загін, я знайшла тут багато друзів, дуже не хочеться з ними розлучатися, але сподіваюсь зустрітись з ними наступного літа.

 

Тимур Азімов,12 років, м. Рівне

В конкурсі малюнків я участі не брав, оскільки в мене немає таланту художника. Я не знав, як зобразити побачене і почуте на Хмельницькій АЕС. Досить того, що у нас в загоні майже всі долучилися до цього конкурсу. Але екскурсія мені дуже сподобалася. Нам розповідали про атом, про те, що станція виробляє за добу 24 мільйони кВтг електроенергії, що на станції багато охорони. Зараз на станції два блоки, скоро зведуть ще два,  до 2016 року їх стане чотири. А ще не кожна дитина може похвалитися, що побувала бачила станцію і дізналася, як працює і обладнана ХАЕС.

 

Тетяна Матюша, 12 років, м. Острог.

Я взяла участь в конкурсі малюнків і отримала заохочувальний приз. Дуже рада, що був такий конкурс в таборі, тому що діти мали змогу корисно проводити час, ділитись думками і просто віпочивати. На екскурсії нам розповідали що і де знаходиться, як на станції працюють люди, як виробляється електроенергія, та про її роль в житті людей.

Галина Шишкова

Фото автора