Про мiсто натхненно

Засідання літературної сту­дії «Натхнення» відбулось за традицією у міській бібліотеці для дорослих. Цього разу тема була оговорена святкуванням Дня міста. Відтак студійці взялися прославляти Нетішин поетичним словом. Кілька віршів з творчого доробку прочитав голова студії Віктор Гусаров, знані в місті літератори Віра Ковальчук, Богдан Фединчук. Спогадами про літературне і сус­пільне життя початку 90 років минулого століття поділився Микола Руцький.  Директор міської ЦБС Марія Омельчук з свого боку повідала, що виграно грант на 15 комп’ютерів та іншу техніку, яка дасть змогу читачам вільно спілкуватись у всесвітній павутині з любителями поезії, знавцями книг тощо. Засідання визначилось, що до красного письменництва необхідно ширше залучати молоду поросль.

А ще літературна студія за­прошує на наступне засідання усіх нетішинців, адже відбу­деться зустріч із колишнім редактором газети «Энергостроитель», нині відомим поетом і прозаїком, одним із знаних громадських діячів Криму Вале­рієм Мага­фуро­вичем Басировим (на фото). Саме в нашому місті від­булось його становлення, тут він очолював перше літоб’єднання міста «Ядро» і чимало гарних творів про Нетішин народилось саме за часів редакторства В.Басирова у першій міській газеті.

Запрошуємо любителів красного письменства на 15.00 у неділю, 23 вересня, у читальний зал міської бібліотеки для дорослих. Буде цікаво!