Професія – уберігати від лиха

Павло Гвоздяр ще під час навчання у Полянській середній школі визначив собі за мету стати військовим. Тому надважливими предметами для юнака стали фізика, математика та фізкультура. Він розумів, що здоров’я – один із важливих факторів, без якого досягнення мети неможливе.

Закінчивши десятирічку, 1994 року Павло вступає у Харківський інститут пожежної безпеки МВС України. Навчався сумлінно і цілеспрямовано, про що свідчить диплом з відзнакою про закінчення вузу. За розподілом потрапляє у Полонне на посаду старшого інспектора. Зустріч з тодішнім начальником  1 загону ДПО з охорони ХАЕС Анатолієм Манільчуком привела Павла на посаду інженера СВПЧ-8 з охорони м.Нетішин. Далі лейтенант просувався як по службовій драбині, так і збільшувались зірочки на його погонах. Через чотири місяці його призначають старшим інженером з пожежної безпеки на об’єктах новобудов міста. Сумлінність і відповідальність, досягнуті успіхи у роботі, сприяли тому, що Павла Івановича 2001 року призначають заступником начальника 1-го ЗДПО з охорони ХАЕС. В його обов'язки входить загальна організація пожежної профілактичної роботи на об’єктах міста. З липня 2012 року він піднявся по щаблях до посади першого заступника начальника 3-го ДПРЗ Територіального управління  МНС України в Хмельницькій області. У підполковника циві­льної служби П.Гвоздяра великий обсяг обов’язків, контроль за низкою ланок пожежної діяльності. 2007 року його удостоїли нагрудного знака: «Кращому працівникові пожежної охорони».

Попри роботу, його душа постійно з рідними: дружиною Тетяною, дочкою Софійкою та сином Сашком. Саме на сторожі їх спокою та сотен нетішинців і стоїть професійний захисник П.І.Гвоздяр.

Петро Шелепало