Профорієнтаційні оглядини

На Хмельницькій АЕС побували студенти Державного вищого навчального закладу «Київський енергетичний колледж». Заклад готує молодших спеціалістів зі спеці­альності «Монтаж і експлуатація теплоенергетичного устаткування атомних електростанцій».

Майбутні енергетики відвідали інформаційний центр, турбінне відділення другого енергоблока, приміщення хімічного цеху, лабораторії відділу охорони навколишнього середовища та навчально-тренувальний центр.

В інформаційному центрі студенти ознайомилися з експозицією, що розповідає про атомну енергетику України, особливості технологічного процесу і екологічні аспекти в діяльності атомної станції.

Під час відвідин ядерного об’є­кта та спілкування з спеціалістами ХАЕС студенти отримали кваліфіковані відповіді на питання щодо діяльності Хмельницької атомної станції, специфіки виробництва енергії на АЕС, основних технологічних процесів, особливості процесу водопідготовки для потреб АЕС, тощо. Позитивні враження і нові знання залишаться у майбутніх енергетиків після відвідин високотехнологічного енергетичного під­приємства.

В НТЦ студенти мали змогу ознайомитись з повномасштабним тренажером, який є точною копією діючого обладнання блочного щита управління енергоблоком станції, поспілкуватися з провідними фахівцями. Молоді люди мали можливість спостерігати за моделюванням позаштатної ситуації під час навчання на ПМТ чергової зміни оперативного персоналу.

Після екскурсії студенти і викладачі висловили подяку керівництву Хмельницької АЕС за організацію екскурсії - практикуму і побажання  подальшої спів­праці з підготовки кадрів для енергетики