УСПІХ У ПОСТІЙНОМУ РУСІ

Нещодавно на водосховищі в районі річки Гнилий Ріг  зібралось майже три десятки любителів зимової риболовлі, де розпочався чемпіонат ВП серед  рибалок-аматорів,  присвячений Дню енергетика.

Після процедури реєстрації та інструктажу з правил безпеки поводження на льоду рибалки вирушили на водойму.

Особливістю зимової риболовлі є вишукування місць з імовірним скупченням риби. Для цього потрібно зробити не менше десятка лунок і потім кожну перевірити специфічною «грою» «мормишки», до якої додається натуральна наживка. В даному випадку це є личинки комара – мотилі.

Перші хвилини риболовлі свідчили про те, що риба ще не призвичаїлась до масового буріння лунок. Як тільки активність рибалок в такому процесі дещо вгамувалась – зявились перші улови. Та не всім  усміхалась фортуна.

Відсутність очікуваного клювання змусило учасників змагань часто змінювати місце дислокації. Олександр Стефанович вибрав для себе територію з більшою глибиною, бо там є шанс впіймати окуня прийнятних розмірів. Така тактика була і в Кадима Каржау, Олександра Брайловського, Петра Кравця. Через деякий час  стало помітно, що навпаки, успішною э риболовля                біля берега.

У звичайних умовах очікування чотири години здаються цілою вічністю. А для рибалок вони прогайнули швидко. Настав відповідальний момент – визначення переможців.

Для учасників різних змагань, які проводяться під егідою «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» добре відомий Олександр Єсін, який постійно експериментує із використанням різних типів «мормишок». Цього разу він зумів виловити 1 кілограм 556 грамів окунів. Як згодом виявилось – третій результат. «Срібним» рибалкою виявився Володимир Завадський з «доробком» 2 кілограми 451 грам. Найвправнішим виявився Сергій Вадець, у його торбині було аж 3 кілограми 588 грамів окунів. Цій трійці  було вручено кубки переможців.

Для заохочення переможців голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук приготував і власні призи – набори зимових рибальських атрибутів. До нагородження свою лепту вніс і підприємець Ігор Борійчук. Його рибальські сувеніри дістались Сергію Вадецю та Олегу Лящуку, який виступав поза конкурсом.

- Я задоволений, що змагання пройшли на хорошому рівні, - ділиться враженнями головний суддя Сергій Онищук. - Зараз можу констатувати і про належну культуру участі рибалок у цьому заході. Боротьба була чесною, це вже стало неписаним правилом. Це відмітили, зокрема, і мої помічники, судді Анатолій Бєлокобильський, Петро Карпов, Віктор Жебель, Микола Новіков.

Олександр Шустерук

Фото  автора