Переможці визначені

Гарною традицією у  колективі  ВП ХАЕС стало щорічне проведення конкурсів наукових доповідей. І цього року згідно з планом роботи Ради Організації молоді ППО ВП ХАЕС на 2013 рік, 25 лютого  проведені конкурси наукових доповідей серед молодих працівників станції. У конкурсі брали участь 11 представників колективу віком до 35 років включно.

Метою проведення конкурсів наукових доповідей є стимулювання ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань, обмін досвідом, генерація нових ідей у молодих працівників ВП ХАЕС і пошук нових шляхів оптимізації виробничого процесу.

Конкурси проходили за трьома напрямками: виробничий; соціальний; профспілковий.

На розгляд комісії були представлені 9 робіт  виробничого напрямку, по одній  -  соціального і профспілкового.

Кожен з конкурсантів протягом відведених на захист 10-15 хвилин доповідав про зміст роботи, після чого відповідав на запитання членів конкурсної комісії і своїх молодих колег – учасників конкурсів. В цілому атмосфера під час проведення конкурсів була партнерською, позитивною.

Конкурсна комісія високо оцінила представлені доповіді за кожним з напрямків, оцінивши важливість і  актуальність висвітлених тем, а також вказала на необхід­ність продовження роботи над вирішенням порушених проблемних питань для можливості їх практичного застосування.

Переможцями у виробничому напрямку були визнані наступні роботи:

Володимир Гудзь, оператор спецводоочищення 6 групи хімцеху, - “Впровадження комплексної технології наносорбції, кавітації та окислення в переробці рідких радіоактивних відходів з використанням установки центрифугування”,-  перше місце; Віталій Шишук, інженер з ремонту 2 категорії цехуТАВ, - “Внедрение частотно-регулируемых электроприводов для оптимизации АСУ ТП”, - друге місце; Сергій Апанович, інженер з ремонту 2 категорії відділу контролю металу,- “Реализация новой программы образцов-свидетелей корпуса реактора энергоблока №1 ОП ХАЭС”, - в трійці призерів.

З доповідями на соціальну та профспілкову тематику виступили: інженер 1 категорії ВППР Ігор Літвінчук з темою «Опыт и возраст в формировании социально-экономических гарантий» та провідний інженер ЦНВУ Андрій Радченя із темою «Страхування, як фактор мотивації профспілкового членства». Усі переможці за напрямками будуть відзначені грошовими преміями та дипломами згідно з «Положенням про проведення КНД серед молодих працівників ДП НАЕК «Енергоатом»».

Оскільки в соціальному та профспілковому напрямках було лише по одному учаснику, то саме І.Літвінчук та А.Радченя разом із переможцем виробничого напрямку В.Гудзьом будуть представляти ВП ХАЕС на конкурсах наукових доповідей серед молодих працівників ДП НАЕК “Енергоатом”, які проходитимуть 15 березня 2013 року у ДП НАЕК «Енергоатом» в Києві.

Хочеться звернутися до молоді підприємства з проханням брати активнішу участь у наступних конкурсах, не соромитися ділитися накопиченим досвітом і знаннями зі своїми колегами, бути у авангарді розвитку науки.

Леонід Волков,

голова Ради організації молоді ППО ХАЕС

На фото: під час захисту робіт

Фото Валерія Валуєва