На ХАЕС відбулось засідання штабу ремонту енергоблока №1, в якому взяли участь директор з ремонту НАЕК «Енергоатом» Віктор Урбанський, головний інженер ХАЕС Віктор Макеєв, а також керівний склад підрозділів станції.

У своїй доповіді заступник головного інженера з ремонту Валерій Лисенко проаналізував основні етапи підготовки до ремонтної кампанії на першому енергоблоці. Було наголошено, що планово-попереджувальний ремонт заплановано здійснити протягом 66 діб. Такий термін зумовлений запланованим виконанням вихоростумового контролю металу теплообмінних труб на першому та третьому парогенераторах. Попередньо були випущені організаційно-розпорядчі документи, розроблені і затверджені локальні графіки ремонту основного і допоміжного обладнання, відомості об`ємів робіт, акти готовності тощо. Конструкторсько-технологічний відділ вже розробив 29 комплектів технологічної документації та 37 проектів конструкторської документації.

Валерій Лисенко також зазначив, що під час середнього ремонту реактоної установки буде проведено вивантаження 42 відпрацьованих тепловиділяючих збірок, переміщення 121 тепловиділяючої збірки в активній зоні реактора. Стадії капітального ремонту пройдуть перший парогенератор, перший головний циркуляційний насос, четвертий циліндр низького типу, перший сепарато-пароперегрівач, другий циркуляційний насос та інше обладнання.

Про виконання заходів з реконструкції та модернізації на першому енергоблоці розповів заступник головного інженера з нових технологій та інжинірингу Олег Хатьомкін.

У ході проведення штабу обговорювались питання фінансування ремонтної кампанії.

Наш кор.

Фото Валерія Валуєва