Рибалки не вагались, бо за результат змагались

Нещодавно для членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» випала нагода взяти участь у двотурових спортивних змаганнях із зимової риболовлі на «мормишку»,  при­свя­че­них Дню енергетика.

На водойму в районі річки Гнилий Ріг вийшли майже два десятки любителів зимової риболовлі. Рибалки добре знають, що у зимовій риболовлі ду­же важливим фактором є товщина льоду. Перед проведенням змагання контрольні заміри показали, що вона дорівнює дванадцяти сантиметрам. Цього достатньо для безпечного перебування на замерз­лій водой­мі. Голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» перед початком змагань нагадав учасникам про основні правила поведінки на льоду.

З’явились перші опо­­лонки. Виявилось, що риба є не скрізь. Її треба було шукати. Учасники змагань намагалися у крижаній товщі визначити найкраще місце, робили нові отвори в льоду. Це дозволяло виявляти місця скупчення окунів та іншої риби. Протягом першої години улови були за­фіксовані у більшості рибалок.

У першому турі (кожен по 2 години) кращі результати зафіксували Олександр Поліщук (1927 грам), Олександр Ільющенков (1670 грам) та Олександр Савчен­ко (1506 грам). Другий тур також був напов­нений жагою до перемоги. Гарний улов було зафіксовано в Олександра По­ліщу­ка – 2058 грамів. Не на багато від цього результату відстали Микола Січкарук, Олександр Савченко, Микола Конченко.

За сумою призових місць протягом двох турів перше місце виборов Олександр По­ліщук, другим став Олександр Савченко. Третя сходинка п’єдесталу дісталась Миколі Січкаруку. Усі переможці були нагоро­джені дипломами та кубками. У номінації «Найбільша риба» поталанило відзначитись Сергію Ільющенкову. Він упіймав окуня вагою 184 грами.

Наш кор.