22 жовтня проведено змагання з ловлі хижої риби на спінінг з човна­. Воно проходило на водосховищі ВП ХАЕС на виділеній клубу території, де  невелика глибина і багато окуня­.

День починався багатообіцяюче: з самого ранку було тихо і без вітру. Для рибалок, які ловлять з берега, сильний вітер може створювати некомфортні умови, а для тих, хто ловить  з човна, він може бути нищівним, піднявши на водоймі великі хвилі .

Учасники, хто на власному транспорті, хто на транспорті ВП ХАЕС,- дружно прибули на берег водосховища і почали підготовку до виходу на воду. А готувати було що, і на це витрачено чимало часу: накачували човни, готували спінінги (багато хто брав з собою два), переглядали коробки з приманками, ще раз перевіряли роботу котушок, одягали непромокаючий одяг і рятувальні жилети, і всі ці лаштунки переносили на місце старту. Головний суддя змагань провів інструктаж учасникам і наголосив на чіткому дотриманні ними правил безпечної поведінки на воді. Категорично було заборонено вихід на воду без рятувального жилета і непідготовленого плавзасобу.

Перед стартом всі плавзасоби були встановлені на береговій лінії і перевірені суддями.

Нарешті старт спортивного змагання, яке проводи­лося вперше у нашому клубі. Човни стрімко віді­йшли від берега і ковзнули по гладенькій поверхні водойми. На воду ліг вранішній туман, він до певної міри перешко­джав суддям, але не більше того. Віктор Жебель, Петро Карпов, Анатолій Бєлокобильский та Василь Тихолаз  чітко і злагоджено контролювали хід змагання.

Перебігом подій цікавився голо­ва ППО Михайло Гук, який з самого ранку перебував на місці їх проведення. Згодом туман розвіяв­ся, і погода покращувалась - пробились промені сонця. Всі учасники змагань боролись за перемогу до останньої хвилини передбаченого «Положенням» часу (4,5 години). Пролунав сигнал про завершення змагань, і рибалки на човнах прибу­вають до берега. Нарешті  почина­ється найбільш інтригуюче дійство – зважування виловленої риби.

Беззаперечними фаворитами змагань з уловом 7,8 кг стала команда «FISH-NETISH» (Олег Гей і Федір Булько). Хочеться відзначити, що ця команда зайняла 11 місце на чемпіонаті Рівненської області. За друге місце була боротьба на грами між  командами «Штурм» і «Фортуна» (Вадим Каржау і Юрій Савченко проти тезок Володимира Ісаєнка і Володимира Єфремова). При зважуванні їх вилов розділили 14 грамів на користь команди «Фортуна»: «Штурм» - 1,220 кг, «Фортуна» - 1,234 кг. Зовсім небагато не вистачило команді Олександра Брайловського, щоб увійти до трійки призерів.

У номінації за найбільшу кількість упійманих «хвостів» диплом отримала команда “FISH-NETISH”, а команда «Фортуна» отримала диплом «за найбільшу впійману рибу», - відзначився Володимир Єфремов.

В нагородженні переможців взяв участь голова ППО Михайло Гук, який від­значив злагодженість при проведенні змагань та хорошу атмосферу відносин між учасниками.

Призи надали підприємці міста Нетішин Ігор Борійчук (магазин «Все для спорту») та  Віктор Кондрацький (магазин «Мисливство та рибальство»).

Сергій Онищук

Фото  автора