Рік 2021 мені запам’ятався…

Роман Мельник, начальник цеху з ремонту тепломеханічного устаткування турбінного цеху енергоремонтного підприємства:

– У ремонтних служб електростанції основну роботу умовно можна розділити на два періоди – ремонтний і міжремонтний. Кожен з них позначається своїми вимогами та завданнями. Минулий рік видався складним, але моїм колегам вдалося вкотре продемонструвати високий професіоналізм, який дав можливість забезпечити надійну роботу основного обладнання електростанції, зокрема, й турбоагрегатів. Коли усвідомлюєш, що з головною роботою впорався, виникає бажання реалізувати себе ще й у тому, що, як мовиться, близько лежить до душі.

Торік мені поталанило взяти участь у легкоатлетичному пробігові Chornohora Sky Marathon у районі селища Ясиня Рахівського району Закарпатскої області. Цей спортивний захід зібрав велику кількість прихильників здорового способу життя із різних куточків держави та близького зарубіжжя. На дистанцію 15 кілометрів травелу вийшло більше семисот учасників.

Самі ж враження від участі у легкоатлетичному пробігові неймовірні. Поряд з тими, кому вже виповнилося  шістдесят років, було багато молодих спортсменів. Вони із повагою ставились до нас – «сивочолих», що зуміли «намотати» тисячі кілометрів за роки занять фізкультурою та спортом. Перед кожним учасником змагань ставилось, як на перший погляд, просте завдання – швидко подолати трасу із підйомом та спуском з гори Петрос. Висота гори Петрос над рівнем моря – 2020 метрів. З неї у гарну погоду  відкривається захоплива панорама – чудовий краєвид на Чорногорський масив, який тягнеться на три десятки кілометрів – від Говерли до Піп Івана. Коли учасники травелу долали дистанцію, ніхто особливо не задумувався про спортивні результати. Головне – атмосфера причетності до дійства.

Для мене особисто кожне відвідування Карпат навіює приємні спогади дитинства, яке пройшло у селі Вікторів Галицького району на Івано-Франківщині.