Росіяни дадуть кредит на будівництво  третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС

На Хмельниччині з робочою поїздкою перебував Прем’єр-міністр України Микола Азаров

17 січня Прем’єр-міністр України Микола Азаров відвідав місто Хмельницький. Під час візиту його супроводжували голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха та голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот.

В ході поїздки Прем’єр-міністр озна­йомився із роботою приватного акціонерного товариства «Хмельницька масло­сирбаза». Зокрема, директор підпри­ємства Людмила Бесєда розпо­віла Миколі Яновичу про технологію виробництва твердих сирів та представила асортимент готової продукції. Оцінивши якість виробленої на під­приємстві молочної продукції, Прем’єр-міністр висловив переконання, що немає жодних підстав для обмеження імпорту україн­ських сирів та іншої молочної продукції на російський ринок.

Приватне акціонерне товариство «Хмельницька маслосирбаза» є сучасним молочним заводом, який переробляє в сезон до 300 тонн молока, забезпечуючи при цьому глибину переробки сировини до 100%.

Згідно із програмою перебування, Прем’єр-міністр України Микола Азаров також відвідав у місті Хмельницькому Асоціацію приватних підприємців «Едельвейс», яка створена у 2002 році з метою об’єднання та захисту інтересів приватних підприємців в галузі легкої промисловості. Глава Уряду ознайомився з технологіями виробництва трикотажних виробів, швейного виробництва та з роботою закрійного цеху. Асоціація приватних підприємців «Едельвейс» спеці­алізується на швейному виробництві та виробництві трикотажних виробів широкого асортименту. На підприємстві функціонує 25 структурних підрозділів, де працює 275 чоловік. Обсяг виробництва на підприємстві у 2011 році склав 12,5 мільйона гривень.

Далі Прем’єр-міністр ознайомився з органі­зацією навчально-виховного процесу в державному навчальному закладі «Вище професійне училище №11» міста Хмельницького. У ньому здійснюється підготовка робітничих кадрів для машинобудівної галузі. Зокрема, це слюсарі-електрики з ремонту електроустаткування, слюсарі з ремонту автомобілів, рихтувальники кузовів, токарі, електрозварники на автоматичних та напівавтоматичних машинах. За п’ять останніх років у навчальному закладі підготовлено близько 1,5 тисячі кваліфікованих робітників. Щорічно 57% випускників отримують робітничу кваліфікацію з двох і більше професій.

Основними замовниками кадрів для училища та соціальними партнерами є такі відомі в області підприємства як ВАТ «Темп», ВАТ «АК Адвіс», ДП «Новатор», ТОВ ПП «Спецтехніка», ДП «Адвіс-Мотор-Україна», ВАТ «Проскурів», ТОВ «Бакалія», ВАТ «Хмельниччина-Авто», ВАТ «Поділля-плюс», Хмельницька філія «Приватбанк», ВАТ «Укрелектрокомплект». Училище тісно співпрацює з міським і обласним центрами зайнятості, здійснюючи професійну підготовку та перепідготовку безробітної молоді міста та області. План державного замовлення на підготовку робітничих кадрів закладом виконується у стовідсотковому обсязі.

 Крім цього Микола Азаров у ефірі Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії заявив, що росіяни дадуть кредит на будівництво третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС

«Я не відношусь до тих, хто вважає, що від ядерної енергетики треба відмовитись, як це зробив ряд європейських країн. Я вважаю, що ядерній енергетиці взагалі немає альтернативи. Але розвивати її треба, насамперед, в напрямку абсолютно безпечного її використання», - зауважив М.Азаров.

За його словами, досвід цілого ряду країн і електростанцій доводить, що можна досягати абсолютно безаварійної роботи атомних електростанцій.

«Тому в нашій програмі є і модернізація існуючих блоків, і будівництво двох нових атомних блоків. Ми домовились із Росією, що вони нам дадуть кредит на будівництво третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС, і я думаю, що за цим питання не стоїть і буде вирішене», - наголосив глава уряду.