Розглянуто питання бюджету  i статутних вимог

Відбулась двадцять дев’ята (позачергова) сесія Нетішинської місь­кої ради. На розгляд виносилось 11 питань, по десяти з яких прийняті відповідні рішення.

Зокрема спрямовано нерозподілені видатки бюджету розвитку для проведення капітального ремонту покрівлі житлового будинку по вул. Михайлова, 26 (3,9 тис. грн.), для проведення робіт з утеплення фасаду будівлі ЗОШ №1 (8 тис. грн.), для проведення робіт з утеплення фасаду житлового будинку по вул. Варшавська, 21 (8,3 тис. грн.), для проведення робіт з модернізації 24 ліфтів в житловому фонді (30,2 тис. грн.), для проведення капітального ремонту системи протипожежного захисту у житлових будинках по вул. Будівельників, 4, пр. Незалежності, 1 (5,8 тис. грн.), на встановлення світлофорного об’єкту на пр. Незалежності, в районі ЗОШ №1 (6,0 тис. грн.), на придбання двох електрокардіографів для СМСЧ № 4 (21 тис. гривень).

Відповідно із  зверненням КП НМР «ЖКО» щодо спрямування частини субвенції з державного бюдже­ту місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економі­чної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, на поточні видатки, до бюджету міста на 2012 рік внесені зміни: на поточний ремонт гуртожитків №5, №8 та №9 будуть направлені відповідно 87 з половиною,  69,6  та 104,6 тисяч гривень. 

Внесені зміни до Статутів чотирьох комунальних підприємств Нетішинської міської ради – «Нетішинський міський ринок», «Бюро технічної інвентаризації», «Житлово-комунальне об’єднання» та «Торговий центр». Зміни однакові для всіх: керівництво підприємств «за погодженням з міським головою визначає організаційну структуру підприємства, затверджує положення про його структурні та відокремлені підрозділи» та «встановлює чисельність працівників і затверджує штатний розпис під­­приємства за погодженням з мі­сь­ким головою». Кількома хвилинами пізніше 21 депутат проголосував за призначення директором КП НМР «Торговий центр» О.В.Вознюка, після того, як той у короткому виступі виклав план дій на новій посаді.

Були внесені зміни і до рішення двадцять шостої сесії Нетішинської міської ради VI скликання від 30 березня 2012 року № 26/491 «Про методику розрахунку орендної плати за комунальне майно територіальної громади м.Нетішина та пропорції її розподілу» і до Положення про Фонд комунального майна міста Нетішина, до міської програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення на 2012-2015 роки.

Затверджено типовий договір про сплату коштів за фактичне користування земельною ділянкою у зв’язку з набуттям права власності на будівлю, споруду (їх частини) та типовий договір про відшкодування втрат за період фактичного користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів. А також КП НМР «ЖКО» надані гарантії оплати капітального ремонту аварі­йної покрівлі житлового будинка №26, що на вул. Михайлова. Це рішення необхідне тому, що оплата за виконання робіт настане не раніше, ніж у кінці 2012 року, коли у бюджеті міста з’являться на це кошти.

Богдан Фединчук