Розквітають барвами килими й панно

Виставкова зала мистецької галереї АРТ-Пласт Нетішинського міського краєзнавчого музею активно пропагує творчість місцевих художників, творчих особисто­стей краю. На збіглому тижні стіни галереї розквітли узорами, квітами, гарними панно, килимами і рушниками, виконаними у техніці набивної вишивки, що її впроваджує у своїх творчих пошуках Клавдія Володимирівна Тарарук, - заступник директора з навчально-виховної роботи та викладач ПСМНЗ «Нетішинська міська худож­ня школа». Розквітають барвами килими й панно. Про це говорила директор музею О.Кононюк, колеги, представники відділу культури, прихильники таланту майстрині.

До другої персональної виставки Клавдія Володимирівна йшла послідовно і неспішно. По закінчені у 1987 році Хмельницького педагогічного училища, працювала вчителем початкових класів  Нетішинської ЗОШ №2. Згодом знайшла себе на адміністративно-викладацькій роботі у художній школі. У 2016 році закінчила Рівненський державний гуманітарний університет за спе­ці­альністю декоративно-прикладне мистецтво та здобула кваліфікацію художника-майстра декоративно-прикладного мистецтва, викладача­.

Коло уподобань Клавдії Володимирівни­ формується  в площині досліджень декоративно-ужиткового та народного мистецтва України. Захоплюється напрямками петри­ківського і подільського розпису, постійний учасник міських, обласних, регіональних виставок та майстер-класів. Від­зна­чена почесними грамотами управління культури, національностей, релігій та туриз­му Хмельницької облдержадміністрації, худо­жньо-педагогічного факультету Рів­не­нського держав­ного гуманітарного університету, Державного історико-культурного заповідника м. Острога, виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Головна ж відзнака – прихильність поціновувачів творчості, коло яких з кожним разом усе більше і більше.

Фото Віктора Гусарова