розпочато місячник безпеки дорожнього руху

Шановні учасники дорожнього руху!

У відповідності до протокольниого рішення засідання Кабінету Міністрів України від 18 липня 2012 року Управлінням Державної автомо­більної інспекції України спільно з Державною інспекцією з безпеки на наземному транспорті України з 1 по 31 серпня 2012 року проводиться комплекс заходів, спрямо­ваний на зменшення аварійності, тяжкості її наслідків, підвищення інформованості та усвідомлення суспільст­вом най­більш гострих проб­лем безпеки дорожнього руху .

Працівники ДАІ Нетішинського МВ звертаються до громадян з проханням підтримати урядову ініціативу, її гуманну мету.  На території міста Неті­шин  впродовж місячника буде здійснено аналіз місць та причин скоєння ДТП з відповідними змінами в дислокацію дорожньо-патрульної служби. Для попередження дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками силами підрозділів Державтоінспек­ції проводитимуться цільо­ві за­ходи­ «П’яний водій-злочинець», «Швидкість», «Об­гін», під час яких виявлятимуться найбільш небезпечні для життя і здоров’я людей порушення правил дорожнього руху.

Під час місячника в по­силеному режимі контро­люватиму­ться пасажирські перевезе­ння, дотримання перевізниками вимог діючого законодавства у цій сфері перевірятимуть мобільні групи, сформовані з числа працівни­ків автомобільно-технічної інспекції ДАІ, інших правоохоронних підрозділів МВС із залуч­енням представників територіал­ьних підрозділів Укр­трансінспекції. Особлива увага при цьому звертатиметься на нерегулярні пасажирські перевезення, рух пасажирського транспорту   в нічний час.

В переліку інших заходів - перевірки перевізників щодо усунення ними недоліків, виявлених під час операції «Автобус-2012»,  діяльності служб безпеки дорожнього руху на підприємствах, зберігання транспортних засобів за визначеними місцями стоянок, проведення медичного огляду водіїв,  технічного стану автобусів, дотримання вимог безпеки під час перевезень дітей, профілактична робота з учасниками дорожнього руху з залученням засобів масової інформації.

В контексті місячника УДАІ УМВС України УМВС України в Хмельницькій  області закликає кожного громадянина, який взяв на себе відповідальність керувати транспортним засобом - джерелом підвищеної небезпеки - звернути увагу на використання пасків безпеки, швидкісний режим, виїзд на смугу зустрічного руху, проявити  рівень культури за кермом чи під час пішохідного руху, що, власне, є  повагою до життя свого і життя ближнього.

ВДАІ Нетішинського МВ