Серед переможців – представник ХАЕС

У Здолбунові відбувся 24 шаховий турнір па­м’яті неодноразового чемпіона Рівненщини з шахів Гната Микитюка (1942–1996 рр.). Вперше змагання були організовані ще 10 січня 1997 року. З того часу, за винятком минулого року, провідні шахісти регіону згадували Гната Микитюка та боролися за призи.

Цьогоріч 34 шанувальники найінтелектуальнішого виду спорту зі Здолбунівщини, Острожчини, Рівного інших районів Рівненської та Хмельницької областей знову зібралися в одній з бібліотек міста. Турнір проходив із дотриманням обмежувальних карантинних заходів.

Традиційно перед початком змагань учасники, організатори та гості заходу згадували Гната Микитюка, бажали шахістам вдалих партій та перемог. Були покладені квіти на могилу колишнього чемпіона Рівненської області з шахів.

Після  9 турів за швейцарською системою судді Микола Колюх та Олександр Попов оголосили переможців.Вісім очок з 9 можливих набрав кандидат в майстри спорту України (до речі їх було 7) Максим Шинкарчук з Рівного. Друге місце посів Петро Іллюк (7, Березне), а третє Ігор Кононець (6,5, Костопіль).

Серед ветеранів переміг нетішинець, начальник зміни ЦВіК Хмельницької АЕС Олександр Іванов.

Усі учасники отримали від організаторів медалі відповідного ґатунку та книги про восьмого чемпіона світу з шахів Михайла Таля (1932-1992 рр.), інші подарунки.

Іван Глушман