Керівник одного з телевізійних каналів Росії  Олег Попцов зауважив, що ніколи не погодиться з тим, що політичний сезон важливіший опалювального. Як би хотілось, щоб політичний сезон у Нетішині увійшов в абриси тепла, пом’якшився і збагатив кожного з нас продуктивними рішеннями на користь громади. Але, маємо, що маємо. Вже третій політичний сезон між мерією та депутатами немає злагоди. Представники громади у місцевому законодавчому зібранні ставили питання про зняття М.Панасюка, О.Смишляєва і вже нинішнього очільника міста О.Омельчук. Виникає питання: якщо немає нормального контакту між гілками влади, то чи розумний вибір робить громада, делегуючи високі права цим людям? Як говориться у одній рекламній компанії: якщо результат один і той же,  то навіщо платити більше? Може нам потрібен призначенець, як за радянської влади, бо ми не вміємо домовлятись.

Міський голова Ольга Омельчук під час нещодавнього звіту про діяльність міської влади заявила, що не поступиться своїми принципами. Може це й добре, але хотілось би довідатись якими? Бо ті, що демонструються владою, не викликають позитиву. Я був приємно вражений обсягом знань Ольги Іванівни в технічному плані: мер обізнана в якому будинку яка засувка стоїть і знає діаметр труб водогону, чітко розрізняє електронапругу на клемах трансформаторів... Однак беззаперечно правий депутат В.Демидюк, який вважає, що за спиною мера під час таких звітів мають сидіти фахівці, які несуть відповіда­льність за той чи інший напрямок. А саме: керівники за напрямками освіти, культури, житлово-комунального спрямування, дорожньої служби, медицини і таке інше. Без команди зрушити будь-яку справу неможливо. Об’єднати однодумців – головне завдання влади. Коли ж читаю пресу і слухаю промови, зримо бачу, що всі навкруг злочинці. Відтак «наш міністр вашому не підкоряється» і маємо варіант італійської страйку: все робимо за правилами, а згідно з ними, - ви не написали листа до такого-то числа, ваш клерк не придбав конверт з маркою мерії,  поштар не мав сумки для його перенесення і взагалі попутка їхала в інший бік.

Я чув «дебати» про те, що мер, мовляв, звернулась до генерального директора ХАЕС з проханням почистити дороги і вони були звіль­нені від снігу (так виростає значи­мість мерського дзвінка). Депутат В.Демидюк заперечив, що це зроблено в силу необхідності, а не від поваги до думки мера (так знижується значимість). Але мені, як звичайному міщанину по-барабану хто і з якої ласки це зробив. Я плачу податки у місцевий бюджет і хочу мати добротне виконання обов’язків насамперед від обраної мною влади. Маяковський тут був канонічним: «Пускай нам общим памятником будет построенный в боях социализм». З цієї фрази хочеться викинути слово «в боях», як з назви політи­чного блоку «Фронт змін» передову, бруствер, з якого кидаються в атаку.

Переповідати перипетії останньої сесії не маю наміру: описано у кількох місцевих виданнях, продемонстровано на телебаченні. Але таємне голосування про внесення  питання у порядок денний після того, як депутат В.Федотов оголосив про певні чвари і тиск з боку влади на якусь частину присутніх в залі, це нонсенс. Недовіра депутатів небезпідставна. Не лише помилки, але й ігнорування багатьох позицій опозиції, обернуться фіаско. Згаданий вище Олег Попцов зауважив, що абсолютної правди нема, тому настільки важливо, щоб звучали різні погляди. Але не з таким апломбом, що, мовляв, всі злочинці, що В.Федотов продався більше, ніж за 30 дукатів, що ХАЕС не вносить гідного достатку у життя міста (в життя області і країни вносить, а Нетішин ігнорує!), тощо. Єднайтеся! Бо ж громада чекає на покращення життя.

Віктор Гусаров