Сезон завершено, попереду нова боротьба

На фоні чемпіонату світу з футболу досягнення­ юних майстрів шкіряного м’яча з Нетішина виглядають надзвичайно скромно, але все ж таки при­вабливо. Через шість років після остан­ніх виступів у першій лізі наші команди 2001-2002 та 2003-2004 років народження вдало зіграли у чемпіонаті України і закріпились на позиціях, що дозволять їм у наступному сезоні продовжувати боротьбу за «місце під сонцем». Порадували вихованці заслуженого тренера України Володимира Моцюка (2001-2002 р. народження), які у п’ятій зоні закріпились на п’ятій позиції серед десяти команд. У другому колі вони обі­грали однолітків Львова, Чорткова, Новояворівська, Березного, поступившись хмельницькому «Поділ­лю» та рівненському «Вересу». Капітан команди Назар Гаврилюк закотив у ворота суперників сім м’ячів і нині проходить оглядини у команді май­с­трів. Впевнено діяли на своїх позиціях Дмитро Колесник, Владислав Ільїн, Дмитро Романюк та ряд інших гравців. З вересня поточного року команда КДЮСШ під орудою В.Моцюка розпочне­ новий сезон у футбольній юнацькій лізі України.

Команда юнаків 2003-2004 років народження, якими опі­ку­ються тренери Леонід Коробчук та Володимир Возьний посіли сьоме місце серед десяти команд і закріпились у першій лізі.

Вдало виступали команди 2002-2003 та 2004-2005 років народження у дитячо-юнацькій футбольній лізі області (тренер В.Возьний). Обидва колективи стали переможцями турнірів і вибороли путівки на ігри першості України від Хмельниччини. Яскраво грали Михайло Ковальчук, Тарас Лукашук, Євген Павлов, Ілля Пацалов­ський, воротар Михайло Омельчук (2002-2003) та Антон і Віталій Панкевичі, Дмитро Мандрійчук, Ілля Цевух, Ярослав Тетерчук (2004-2005).

У значній кількості змагань взяли участь наші юні футболісти минулого сезону. З двадцяти трьох турнірів наші юні дарування тріумфували у вісімнадцяти. Щороку команди КДЮСШ виїздять на міжнародні турніри. На змаганнях у Болгарії, де взяли участь представники Литви, Білорусії, Молдови та господарі поля, вихованці В.Моцюка (2008 р. народження) вибороли золоті медалі. У переможців гарно грали Олександр Соловйов, Денис Божик, Богдан Кобрін, Максим Семенюк, Микола Третьяков, Богдан Сігарев, Микола Перьяков, Максим Постний. На рік старші вихованці В.Возьного вибороли на турнірі третє місце. Відзначимо гру Іллі Бортника, Івана Гуски, Василя Косіка. Футболісти 2005-2006 років народження у своїй групі також здобули бронзові нагороди. Сприяли перемогам Іван Мегедюк, Денис Харчук, Артем Арцибашев, Кирило Величко, Владислав Клочко, Костянтин Муромський, воротар Артем Степанюк.

З нагоди Дня захисту дітей у Городку за патронату народних депутатів України Андрія Шиньковича та Олександра Гереги проведено турнір між десятьма командами області. Нетішинці 2005 року народження впевнено здолали суперників і здобули золоті медалі. Крім кубка і дипломів юнаки отримали семиденний відпочинок на березі Чорного моря у м. Коблево. Це гарна нагода покращити здоров’я для провідних гравців, зокрема Артема Степанюка, Сергія Галамаги, Івана Мегедюка, Владислава Клочка, Костянтина Муромського, Артема Коцюби, Назара Хандрука, Андрія Оліферука, Назара Пономаренка та Кіріла Шуміліна.

Нині команда Леоніда Коробчука бере участь у турнірі в Польщі. Сподіваємось, і там нетішинці виступлять у повну силу.

Петро Шелепало