Шашковий турнір пам’яті журналіста

У Острозі відбувся перший відкритий міський шашковий турнір пам’яті колишнього редактора газети «Замкова гора» Всеволода Ковальчука. Змагання відбулися за ініціативи місцевого журналіста Івана Глушмана та підтримки голови Острозької міської ради Юрія Ягодки, виконувача обов’язків начальника відділу спорту та туризму Дмитра Білюка,  секретаріату Рівненської обласної організації Націо­нальної спілки журналістів України.

Церемонія відкриття шашкового турніру розпочалась зі спогадів про Всеволода Ковальчука, який залишив помітний слід у історії краю, місцевої преси. Його донька Тетяна Корнієць, яка працює учителем історії у Нетішинській ЗОШ №2, висловила вдячність за організацію меморіального турніру.

- Це дещо незвично, бо мій тато не був хорошим шашкістом, але любив спостерігати за учасниками гри. Він був дуже доброю людиною. Всеволод Костянтинович допомагав багатьом доброю порадою, підтримкою. Я переконана, що ви ці риси цінуєте і про них пам’ятаєте, - наголосила Тетяна Всеволодівна.

У турнірі взяли участь представники Острога, Нетішина та Рівного.   Змагання проходили за круговою системою. Турнір видався цікавим і напруженим. Учасники змагань наполегливо боролися за призові місця.

За результатами змагань перше місце виборов острожанин Олексій Стецюк, другий результат показав нетішинець Олександр Кригер, трійку призерів замкнув рівненський журналіст Микола Фоменко. Вони були нагороджені грамотами та медалями, які надали редакція острозької газети «Замкова гора», Рівненська обласна організація Національної спілки журналістів України, яку очолює Дмитро Тарасюк.

До відзначення призерів, учасників та організаторів змагань долучився корес­пондент газети «Перспектива» Олександр Шустерук. Він вручив канцелярські приладдя із символікою ДП «Хмельницька АЕС».

- Невимушена атмосфера, доброзич­ливе ставлення всіх учасників турніру, моральна підтримка присутніх і радість від вдалого вирішення логічних завдань допомогли нам провести перший відкритий шашковий турнір пам’яті гарної людини – журналіста Всеволода Ковальчука.

Переконаний, що він стане традиційним і об’єднає багатьох прихильників гри у нашому регіоні, - наголосив Іван Глушман.

Наш кор.