Щедрий нетішинський Дід Мороз

Зі сніжком та новорічно-різдвяним настроєм завітали минулого тижня представники Хмельницької атомної електростанції до своїх підшефних у Кривинський будинок для літніх людей та інвалідів та Берездівську спеціальну школу-інтернат для дітей з особливими потребами. Нетішинців тут завжди зустрічають як рідних, адже вже не перший рік поспіль атомники навідуються не з порожні­ми руками до мешканців цих закладів. Організацією поїздки та збором подарунків, необхідних речей котрий рік поспіль займа­ється комісія по роботі з дітьми і шефській роботі профспілкового комітету Хмельницької АЕС. Голова комісії Рузіна Труфанова зазначила, що працівники ХАЕС завжди охоче відгукуються на подібні акції, не стоять осторонь і пенсіонери атомної станції. Цьогоріч, до прикладу, до дня Святого Миколая було зібрано більше 18,5 тисяч гривень, на які представники профкому закупили  майже 300 подарункових солодких наборів, фрукти, соки, воду та засоби індивідуального користування і вжитку.

Також було зібрано іграшки, одяг для дітей та літніх людей. До нинішньої акції долучився і Нетішинський козацький полк, який також опікується вищезгаданими закладами. Від їх імені представником Віталіною Ваник дітям було вручено нове взуття, джинси, іграшки.

У Берездові діти особливо чекали гостей, адже саме їм притаманна віра у диво, особливо новорічне. До вихованців закладу завітали Дід Мороз та Снігуронька з невеличким імпровізованим концертом. Школярі охоче підспівували за казковою героїнею,- нею на час акції стала джура козацького полку Ангеліна Ваник. Працівниця турбінного цеху Лариса Дорошенко від колективу підрозділу вручила школі оргтехніку, а саме ксерокс, футбольні м’ячі, набори для вишивання. Пораділи діти і великому настільному футболу, який передали з далекої Італії наші небайдужі земляки.

Також подарунки від нетішинців у цей день отримали і діти сусідньо­го Острога. Хмельницька АЕС має давні дружні зв’язки із двома навчально-виховними закладами цього міста:  спеціальною школою для дітей з вадами слуху та спецшколою для дітей з особливими потребами. В обох вчаться і юні нетішинці, загалом заклади відвідують 15 дітей з міста енергетиків.

Тетяна Степанюк

P/S. Комісія по роботі з дітьми і шефській роботі профспілкового комітету ХАЕС щиро дякує усім небайдужим, хто долучився до чергової новорічно-різд­вя­ної акції і грошовими коштами допоміг закупити подарунки та речі: колективам УКБ (2870 грн), ВКМ (2450 грн), ВКМ ЛАСК (2410 грн), ЦДПРВ (2150 грн), ЦРБ (2076 грн), ГТЦ (1390 грн), ЦГЗ (1356 грн), ЗВВО (1000 грн), ВППР (700 грн), ВОП (520 грн), СІТ (450 грн), ВТС (180 грн), працівникам, які наповнили скриньку милосердя (966 грн).

 Окрему подяку виносимо персоналу НТЦ, УКБ за збір речей, а також особисто подружжю Храбрих, Іщуків, працівникам ХАЕС І. Гураль, С. Іва­но­вій,  Л. Малько, Л. Добруцькій, І. Юхимчук, А. Гришиній, В. Друзенко, Т. Демчук, В. Ляшуку, приватному підприємцю О. Боднар  за прояв­лене милосердя та небайдужість. Щиро вдячні персоналу транспортного цеху та особисто начальнику Михайлу Паришкурі за виділений автотранспорт.

Нехай ваше добро повертається до вас сторицею!

Будьте щасливі та здорові у Новому 2019 році!