Щоб на посту було тепло…

Днями волонтери ГО «38 сотня ім. Устима Голоднюка» Олександр Сахнюк, Андрій Друк та Наталія Обушна  вкотре  завітали до військово­службовців в/ч 1861, які  нині пильно охороняють небо над ХАЕС та місто, з приємною місією. Вони привезли 10 радіостанцій, 3 армійські кожухи з овечої шкіри та 3 пари валянок. Амуніція була закуплена за кошти, зібрані волонтерами ГО «38 сотня ім. Устима Голоднюка» та  працівниками трьох відділів ВП ХАЕС: ліцензування, конструкторсько-технологічного та контролю металів.

Щомісяця проходить ротація вояків військової частини на схід країни. 12 грудня строком на 3 місяці відправилось в зону АТО  восьмеро. Їм там конче необхідна така амуніція.

«Спасибі волонтерам і нетішинським, і шепетівським. Не забувають про нас. Гріх скаржитись і на ХАЕС,  яка постійно підтримує. А який подарунок нам зробила міська влада до свята! Дуже приємно.  Ми були задоволені», - сказав Сергій Педосенко, підполковник, командир дивізіону.

Кошти на закупівлю амуніції  збирали усім миром. Попередньо, до Дня Збройних сил України, на площі міста волонтерами «38-ої сотні»  проведена благодійна акція. 

А оскільки волонтери Олександр Сахнюк та Андрій Друк працюють на ХАЕС у відділі контролю металів, то до благородної справи долучились не тільки їх колеги по відділу, а ще й з відділів  ліцензування та конструкторсько-технологічного.  

«Ми й надалі замовлятимемо валянки та кожухи. Все залежатиме від того, скільки коштів вдасться зібрати», - каже А. Друк.

 «Приємно зазначити, що продавці в переважній більшості, дізнавшись, що ми закупляємо для наших хлопців на схід, скидають ціну…  Кошти сьогодні збирати дуже важко. Люди вже звикли до того, що коїться в країні, та й через ріст цін стали біднішими», - розповідає О. Сахнюк.

Попри скруту, волонтери не падають духом, бо знають, що їх праця не даремна, на їх допомогу надіються, їх  чекають.

Тетяна Онісімчук