Інформація споживачам комунальних послуг щодо умов отримання субсидій та розстрочення плати за централізоване опалення

Щодо отримання субсидії

Субсидію може отримати родина, якщо її комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого із членів сім’ї.

Наявність заборгованості із оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

Громадяни, які одержували субсидію протягом 2015-2016 рр., автоматично отримуватимуть її  в наступному опалювальному сезоні (2016 – 2017 рр).


Щодо отримання розстрочки
на оплату послуг з централізованого опалення

Якщо на споживача не поширюється програма житлових субсидій, то можна подати заяву про надання розстрочки на оплату послуг з централізованого опалення до постачальника послуги: КГ ВП ХАЕС, і сплачувати за тепло рівними частинами протягом року, без жодних комісій і переплат.

Виконавець послуг починаючи з місяця подання зазначеної заяви щомісяця протягом опалювального періоду нараховує 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення.

Сума неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення нараховується споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по вересень включно.

Для оформлення заяви звертатися до Комунального господарства ВП ХАЕС.

Адміністрація ВП ХАЕС