Скрипка грає, серце крає

З моменту заснування нетішинської школи мистецтв розпочав свою роботу оркестровий відділ, який об’єднував струнно-смичкові та духові інструменти. Заввідділом працювала І.М. Сиваківська. На струнно-смичковому відділі працювали два викладачі по класу скрипки: Г.В. Нестерук та Г.К.Івигіна.

З часом відділ розширювався, збільшувалась кількість учнів, поповнювався і педагогічний колектив такими викладачами, як М.О.Бі­лошицька, Л.Д.Якубець, В.О.Буриченко, Л.Г.Матюк, Н.В.Козачок і випускниця відділу А.І. Козачок. Саме тому  виникла потреба у відокремленні струнно-смичкового відділу. З часом було відкрито  клас віолончелі, який працює  і по сьогод­нішній день, викладач  І.О. Франко.

За роки існування відділу 101 учень отримав атестат про закінчення школи, 20 випускників продовжили своє навчання в спеціалі­зованих музичних закладах.

На сьогоднішній день на відділі працюють викладачі:  Г.В.Нестерук, Р.О.Васькевич, очолює відділ викла­дач по класу віолончелі І.О. Франко.

Гордістю відділу є Зразковий ансамбль скрипалів, яким керує  Р.О.Васькевич. Колектив - активний учасник концертів школи та міста, переможець обласних та Всеукра­їнських конкурсів. Нещодавно був створений ансамбль віолончелістів, керівник І.О.Франко. Працюють викладацькі колективи.

З кожним роком традиції відділу міцніють та примножуються, поповнюючись новими досягненнями, перемогами, успіхами талановитих учнів, професійним ростом кожного викладача.