Слюсарі  Хмельницької АЕС отримують знання і навички у НТЦ ЗАЕС

У тренажерному комплексі спеціальної підготовки ремонтного персоналу навчально-тренувального центру Запорізької АЕС проходить навчання група слюсарів із Хмельницької АЕС.  Цей курс розрахований на набуття знань та навичок при ремонті насосів.

Навчання проходять семеро слюсарів. Більшість з них не мають достатнього досвіду.  Хтось тільки працевлаштувався, хтось пере­йшов з іншої спеціальності, тому й навчають їх, починаючи з теорії. Поряд – досвідчений інструктор, який і покаже, і підкаже. 

«Навчання на базі центру дозволяє відпрацювати різноманітні процеси на практично реальному обладнанні. Як розібрати-зібрати, провести дефектацію, регулювання роторів і що найскладніше – підшипників, все це група вивчає та відпрацьовує на сучасному обладнанні  тренажерного комплексу. Ремонтні кампанії мають терміни, там тренуватись ніколи. А в центрі для цього створені всі умови», – розповів інструктор центру підготовки ремонтного персоналу НТЦ ЗАЕС Анатолій Бурля. 

Це тільки перша група слюсарів, які навчаються ремонту насосного обладнання за базовою програмою. Підприємства компанії формують заявки, заздалегідь обирають напрямок для навчання своїх фахівців в залежності від їх кваліфікації та потреб станцій. 

Така підготовка  дозволить виконувати операції з технічного обслуговування і ремонту на встановленому діючому обладнанні у відпов­і­дності з найвищими стандартами безпеки.